Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neprajné počasie. Tenistov sužovali dážď a chlad

Podmienky, ktoré počas úvodného hracieho dňa na Roland Garros núkal Paríž, mali od ideálnych tenisových poriadne ďaleko.

22.05.2016 19:40
Roland Garros Foto: ,
Dvorce Rolanda Garrosa boli v nedeľu viac zakryté, ako odkryté. Počasie tenistom neprialo.
debata

Počasie sa s tenistami zahrávalo a v poobedňajších hodinách ich poslalo z kurtov do šatne. Vrátili sa z nej až tesne pred šiestou hodinou večer. Po tom, ako prestalo nad dvorcami pršať.

„Už keď som sa ráno prebudil, pozrel sa von z okna a videl, ako je vonku, uvedomil som si, že na nás čakajú náročné podmienky. Obom nám bolo na kurte celkom chladno,“ vravel Nick Kyrgios.

Austrálčan svoj zápas s Talianom Marcom Cecchinatom stihol dohrať. Potvrdil úlohu favorita a postúpil v najkratšom možnom čase – po troch setoch. Okrem súpera, ktorý ho prinútil ísť v úvodných dvoch setoch do tajbrejku, sa však musel vyrovnať aj s neprajným počasím.

Zatiaľ čo na Slovensku teploty pohodlne prekračovali dvadsať stupňov Celzia, vo francúzskej metropole sa ortuť teplomera ledva vyšplhala na číslo štrnásť.

Neprajné podmienky sa prejavovali nielen na Kyrgiosovej hre, ale zdá sa, že aj na správaní. Zlý muž svetového tenisu opäť v sebe nezaprel povahu búrliváka a dostal sa do slovnej výmeny s hlavným rozhodcom.

O náročných podmienkach v Paríži hovorili aj ďalší tenisti. Francúz Benoit Pairé sa s Moldavcom Radu Albotom trápili s počasím v piatich setoch. „Nebol to veru jednoduchý deň. Podmienky boli naozaj obtiažne. Aj preto som rád, že mám úvodný zápas už za sebou,“ vravel po postupe Pairé.

Viacerí tenisti nastúpili v dlhých rukávoch. Podľa predpovede by im úpal nemal hroziť ani dnes. Počasie by malo byť podobné ako v nedeľu. K zlepšeniu by mohlo prísť od utorka, keď by mala teplota prekročiť dvadsaťstupňovú hranicu.

V nedeľu sa mala na kurt dostať aj prvá zo slovenských tenistiek. Na hlavnom dvorci Philippa Chatriera mala Anna Karolína Schmiedlová čeliť Španielke Garbine Muguruzovej, štvrtej žene svetového rebríčka. Pre neprajné počasie sa však pred uzávierkou vydania ich zápas nezačal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Roland Garros 2016