Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal poslal Djokovičovi výstrahu. Z obývačky

Čakanie sa skončilo. Rafael Nadal sa po trištvrte roku teší zo zisku turnajového titulu. Španielsky bojovník zdolal vo finále prestížneho podujatia v Monte Carle Francúza Gaela Monfilsa v trojsetovej bitke (7:5, 5:7, 6:0) a trofej zdvihol nad hlavu po prvý raz od júla lanského roka, keď uspel v Hamburgu.

17.04.2016 18:37
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
debata

Nadal potvrdil, že v Monte Carle, ktoré mnohí experti v minulosti označili za jeho obývačku, sa mu darí. Pozíciu šampióna si tu užil už po deviaty raz. Predtým nedal konkurencii šancu v rokoch 2005 – 2012.

Tentoraz mu do kariet zahrali aj okolnosti. Už skôr sa totiž s turnajom rozlúčili jeho veľkí favoriti. Po druhom kole smutne mávala fanúšikom svetová jednotka Novak Djokovič, po štvrťfinále zas švajčiarska legenda Roger Federer.

Na druhej strane, Nadal musel neraz potvrdiť svoje kvality. V semifinále sa mu do cesty postavila svetová dvojka v podobe Brita Andyho Murraya, vo štvrťfinále čelil štvrtému hráčovi renkingu ATP Stanovi Wawrinkovi zo Švajčiarska.

„Tento týždeň bol pre mňa nesmierne dôležitý. Zdolal som tu viacero veľkých hráčov. V mojej hre bola opäť agresivita, dodal som si dostatok sebavedomia. Mám pocit, že som hral skvele,“ vravel v rozhovore pre oficiálnu stránku ATP rozradostený Nadal.

Rodák z Mallorcy neprežíval vlani vydarenú sezónu. Na žiadnom z grandslamových turnajov neprešiel cez štvrťfinále, v súboji s najväčšími konkurentmi značne zaostával. Spokojný nemohol byť ani s úvodom aktuálneho ročníka.

Finálovú atmosféru si niekdajší líder rebríčka užil len v Dauhe, kde podľahol Djokovičovi. Následne však zlyhal na prvom z vrcholov roka – Australian Open. Z Melbourne ho vypoklonkoval už v úvodnom kole krajan Fernando Verdasco.

Na turnaji v Buenos Aires zas nestačil na Rakúšana Dominica Thiema, v Riu de Janeiro nezvládol dramatickú bitku s Uruguajčanom Pablom Cuevasom – až 45. hráčom rebríčka. Dieru do sveta neurobil ani na veľkých turnajoch v Miami a Indian Wells.

Zdá sa však, že s príchodom antukovej časti sezóny, ktorá je Nadalovou najobľúbenejšou, sa svetová päťka dostáva do formy. A to je veľká výstraha pre konkurenciu. Najmä Djokoviča, ktorého hlavným cieľom je zisk titulu na Roland Garros, ktorý mu v zbierke grandslamových úspechov stále chýba.

Zdá sa totiž, že Nadal môže byť v Paríži opäť nebezpečný. Vlani útočil vo francúzskej metropole na jubilejný desiaty titul, no práve Srb ho vo štvrťfinále zastavil a ukončil jeho výnimočnú sériu bez prehry. Trvala 32 zápasov.

Mimochodom, Nadal sa včera vyrovnal práve Djokovičovi. Obaja velikáni nazbierali počas kariéry už 28 titulov z turnajov kategórie Masters 1000.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Gael Monfils