Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z fanúšičky je členka tímu. Po Liptákovej správe jej zabehlo

Keď pred dvoma mesiacmi bojovali Slovenky v prestížnom Pohári federácie s Austráliou (2:3), sedela v hľadisku bratislavského Národného tenisového centra.

13.04.2016 06:00
Tereza Mihalíková, Dominika Cibulková Foto: ,
Tereza Mihalíková v debate s Dominikou Cibulkovou.
debata

Tereza Mihalíková bude zverenkám kapitána Mateja Liptáka držať palce aj tentoraz. Počas nadchádzajúceho stretnutia s Kanadou (16. a 17. apríla) však bude v úplne inej pozícii. Z fanúšičky sa premiérovo stane členkou tímu. „Splnil sa mi veľký sen. Vždy som túžila po tom, že sa raz dostanem do fedcupového družstva,“ vraví stále iba 17-ročná tenistka.

Trénerovi neverila

O tom, že bude počas najbližšieho víkendu stáť po boku Dominiky Cibulkovej, Anny Karolíny Schmiedlovej a Jany Čepelovej sa dozvedela v ďalekej Číne. V najľudnatejšej krajine sveta sa zúčastnila na juniorskom Masters, odkiaľ si odniesla piate miesto.

„Radostnú správu mi oznámil tréner Ján Studenič. Na raňajkách prišiel za mnou s tým, že mu píše Matej Lipták. Pýta sa ho, či chcem byť vo fedcupovom tíme,“ popisuje prekvapujúce okamihy. „Najskôr som mu neverila. Pri jedle mi zabehlo, skoro som sa zadusila. Potom mi však ukázal telefón a od radosti sa mi chcelo kričať,“ dodáva bezprostredne jeden z najvýraznejších talentov slovenského tenisu.

Napriek mladému veku sa topoľčianska rodáčka pýši zaujímavými úspechmi. Vlani vyhrala juniorskú dvojhru na Australian Open, tohto roku sa v Melbourne prebojovala do finále. Bola taktiež členkou juniorského fedcupového výberu, ktorý v kategórii do 16 rokov obsadil predvladni druhú priečku.

V seniorskom tíme môže Mihalíková nabrať ďalšie dôležité skúsenosti.

„Budem babám držať palce. Povzbudzovať ich, ako sa len dá. Verím, že zvíťazíme,“ hovorí večne vysmiata Slovenka. V kútiku duše však verí, že by sa mohla publiku predviesť aj priamo na dvorci. „Dúfam, že budeme rýchlo viesť 3:0 na zápasy. Potom by bola moja šanca na to, že si zahrám, o čosi výraznejšia. Antuku mám rada. Navyše, ukázať sa pred domácimi divákmi by bolo skvelé.“

V lietadle sa učila

Mihalíková ešte v utorok netrénovala. Na Slovensko totiž priletela z Číny len v pondelok tesne pred polnocou. „Mám za sebou hektické obdobie. Najprv som sa pripravovala na písomné maturity, a tak som sa tenisu niekoľko týždňov nevenovala. Po nich som cestovala do Bahrajnu, nastúpila som na dvojhru i štvorhru. V Číne som toho veľa nenatrénovala, keďže nám organizátori pripravili bohatý program. Odohrala som však dva kvalitné zápasy,“ prezrádza mladučký talent.

Dopriala si oddych aspoň počas dlhej cesty v lietadle?

„Kdeže. Nespala som vôbec. Učila som sa. Necítim sa však unavená. Uvidím, ako to so mnou bude vyzerať poobede,“ smeje sa Mihalíková. V Bratislave by sa objavila bez ohľadu na to, či by od Liptáka prišla pozvánka do tímu. „Mala som v pláne prísť dievčatá opäť povzbudiť. A vidíte, napokon budem sedieť v tímovej lóži.“

Na veľké zvítanie nemala počas utorka čas. Po tréningu sa tenistky venovali zástupcom médií. Večer ich však čakalo spoločné posedenie. „S babami sa poznáme, všetky sú veľmi priateľské. Obdivujem ich, keďže každá z nich už niečo v tenise dosiahla,“ nešetrí chválou Mihalíková.

Miestenku v tíme drží v rukách najmä pre absencie skúsenejších kolegýň. Magdalénu Rybárikovú vyradilo z hry zranenie, Daniela Hantuchová uprednostnila pôsobenie na turnajoch. „Verím, že postupne sa v družstve usadím natrvalo. Nebudem len akousi náhradou. Predsa len, časom príde k obmene kádra, k výmene generácií,“ uvedomuje si nezastaviteľnosť času Mihalíková.

Jedného dňa z nej možno bude kľúčová osobnosť tímu. A užije si potlesk, aký mnohokrát dopriali diváci Daniele Hantuchovej či Dominike Cibulkovej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pohár federácie #Tereza Mihalíková