Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladá Kasatkinová dostala lekciu. Serena ju vyprevadila za 44 minút

Americká obhajkyňa trofeje Serena Williamsová nasadená ako prvá v piatok v 3. kole dvojhry na grandslamových Australian Open v Melbourne absolútne suverénne prekonala mladučkú Rusku Dariu Kasatkinovú. Zverenkyňu Vladimíra Pláteníka v rámci trnavskej Empire Tennis Academy zdolala za bleskových 44 minút 6:1, 6:1.

22.01.2016 11:18
Daria Kasatkinová Foto: ,
Daria Kasatkinová v zápase proti Serene Williamsovej.
debata (1)

Na vyzývateľku mladšiu o 16 rokov zjavne doľahol význam okamihu: na kurte v 15-tisícovej Rod Laver Arene sa vôbec nedostala do diania, robila priveľa chýb a vyznievala stiesnene. Kasatkinová, 69. v renkingu, v 1. kole premohla Karolínu Schmiedlovú. Teraz zaostala na „winnery“ 4:27, spáchala 13 nevynútených chýb v porovnaní s 8. Na príjme uhrala len dva fiftíny. Inkasovala 6 es, sama urobila 5 dvojchýb. Ani raz sa nepresadila pri sieti, postupujúca zvládla všetkých 10 zákrokov vpredu.

„Myslím si, že som dnes zahrala dobre. Sama som bola prekvapená tým, koľko ‚winnerov‘ som potriafala. Bol to pre mňa vydarený deň,“ povedala Serena v interview ešte na kurte.

Tridsaťštyriročná americká hviezda sa po hladkom úspechu v tomto premiérovom vzájomnom súboji stretne v osemfinálovom 4. kole s ďalšou Ruskou Margaritou Gasparianovou. Proti 21-ročnej 58. hráčke hodnotenia sa líderka svetového rebríčka WTA pokúsi nadviazať na triumf 6:4, 6:1 z 1. kola vlaňajšieho Wimbledonu.

Patrickom Mouratoglouom, v minulosti krátko šéfom spomenutého Pláteníka, trénersky dozorovaná S. Williamsová je 21-násobnou singlovou šampiónkou na veľkej štvorke, vlani jej len o vlások ušiel kalendárny Grand Slam, keď jej jedinú prehru na Majors 2015 nečakane uštedrila Talianka Roberta Vinciová v semifinále newyorských US Open. Ak Američanka získa svoj siedmy titul na AO, dotiahne sa na celkovú grandslamovú druhú priečku k legendárnej Nemke Steffi Grafovej.

Na južnej pologuli sa Serena už radovala v rokoch 2003, 2005, 2007, 2009, 2010 a 2015. Teraz sa môže vo štvrťfinále stretnúť s Ruskou Mariou Šarapovovou, ktorú minulý rok prekonala v miestnom finále 6:3, 7:6 (5).

Dvojhra žien – 3. kolo:
Serena Williamsová (USA-1) – Daria Kasatkinová (Rus.) 6:1, 6:1

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Serena Williams #Australian Open 2016 #Daria Kasatkinová
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...