Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

"Zelená" Austrália získala Hopmanov pohár. Už po dvojhrách

Domáci tenisoví reprezentanti Austrálie druhýkrát v histórii získali Hopmanov pohár miešaných družstiev na tvrdom povrchu v austrálskom Perthe.

09.01.2016 12:16 , aktualizované: 15:33
Daria Gavrilovová, Nick Kyrigios, Hopmanov pohár Foto: ,
Daria Gavrilovová a Nick Kyrigios s víťaznou trofejou.
debata

Daria Gavrilovová a Nick Kyrgios pod hlavičkou „zelenej“ Austrálie zdolali v sobotňajšom finále 28. ročníka Ukrajincov Elinu Svitolinovú a Alexandra Dolgopolova 2:0. Rozhodnutie padlo už po dvojhrách, záverečná miešaná štvorhra sa už nehrala.

O vstupný náskok austrálskych nádejí sa postarala Gavrilovová, ktorá v dramatickom stretnutí zdolala Svitolinovú za 103 minút 6:4, 7:6 (6). Dvadsaťjedenročná Gavrilovová viedla v druhom sete 4:2, v tajbrejku však prehrávala 0:5 i 1:6, ale ziskom siedmich loptičiek v rade napokon uspela v „skrátenej hre“ a doviedla súboj do víťazného konca.

„Za nepriaznivej situácie v tajbrejku som sa skoncentrovala, uvoľnila a dokázala stav otočiť v môj prospech. Mám s tým skúsenosť z minulosti, keď sme v mixe prehrávali v supertajbrejku už 1:9 a predsa sme ešte zvíťazili,“ uviedla 21-ročná rodáčka z Moskvy Gavrilovová.

V následnom mužskom singli sa za necelú hodinu presadil Kyrgios, ktorý za 58 minút zvíťazil nad Dolgopolovom 6:3, 6:4. Dvadsaťročný domáci tenista po vyhranom prvom sete brejkol ukrajinského protivníka v piatom geme druhého dejstva a pri svojom podaní už nemal vážnejšie problémy – premenil hneď prvý mečbal. Kyrgios vyhral v Perthe všetky štyri singlové duely. Austrálčania čakali na celkový triumf v Hopmanovom pohári od roku 1999, keď Mark Philippoussis a Jelena Dokičová uspeli vo finále proti švédskej dvojici Jonas Björkman, Aasa Carlssonová. Domáci mali naposledy finálové zastúpenie v ročníku 2003, trofej im vtedy uchmatli Američania. Ukrajinskí tenisti po roku 1995 postúpili druhýkrát v histórii do finále Hopman Cupu – a opäť zostali tesne pred vrcholom. Pred 21 rokmi súrodenci Andrej a Natalia Medvedevovci podľahli Nemcom Borisovi Beckerovi s Anke Huberovou 0:2, miešaná štvorhra sa už nekonala.

Finále Hopmanovho pohára:

zelená" Austrália – Ukrajina 2:0 – „zelená“ Austrália získala trofej
Daria Gavrilovová – Elina Svitolinová 6:4, 7:6 (6)
Nick Kyrgios – Alexandr Dolgopolov 6:3, 6:4
Záverečná štvorhra Daria Gavrilovová, Nick Kyrgios – Elina Svitolinová, Alexandr Dolgopolov sa už nehrala

debata chyba
Viac na túto tému: #Hopmanov pohár #Nick Kyrgios #Daria Gavrilovová