Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lacko bojuje ďalej. Austráliu nemá po Bratislave istú

Nepárne roky mu prajú. Nie však tento. Lukáš Lacko sa mohol stať prvým tenistom v histórii, ktorý sa bude pýšiť tromi titulmi z bratislavského challengeru Slovak Open.

15.11.2015 16:22
Lukáš Lacko Foto: ,
Sklamaný finalista Slovak Open Lukáš Lacko počas ďakovnej reči venovanej divákom na tribúnach NTC v Bratislave.
debata

Po rokoch 2011 a 2013 siahal slovenský tenista na trofej z domáceho podujatia aj v tejto sezóne. Vo finále však piešťanský rodák napokon podľahol v dráme Bielorusovi Jegorovi Gerasimovovi (6:7, 6:7), ktorý si nesie zo slovenskej metropoly životný úspech.

„Som sklamaný. Gerasimov nebol nepríjemny súper. Pri úderoch od základnej čiary bol slabší ako moji predošlí protivníci,“ hodnotil po záverečnej loptičke Lacko. „Na podaní však odohral životný turnaj, čo potvrdil aj vo finále. Keď vám deväťdesiat percent lôpt pristane v 200-kilometrovej rýchlosti na čiare, máte to vskutku zložité. Pravdupovediac, na to sa už ale nik pýtať nebude,“ dodal 28-ročný tenista.

Zverenec Karola Becka vstúpil do duelu s bieloruským kvalifikantom (vo svetovom rebríčku bol pred podujatím v Bratislave vo štvrtej stovke) v pozícii jednoznačného favorita. V úvodnom sete ju spočiatku potvrdzoval, keď viedol 4:2. Napokon však nezvládol tajbrejk, uhral v ňom jediný fiftín a pustil súpera do vedenia.

„V prvom sete som bol na koni. Potom som sa však dopustil jednoduchých chýb a súper začal fantasticky podávať. Za prehru si však môžem sám, nemal som zaváhať pri vlastnom podaní,“ tvrdil Lacko.

„V druhom dejstve som bol určite lepší, zároveň som však cítil tlak. Za normálnych okolností, odhliadnuc od Gerasimovovho podania, by som mal viac šancí na zisk brejku. To je však už teraz nepodstatné.“

V prípade triumfu sa moho niekdajší 44. hráč sveta posunúť po prvý raz od konca júla do elitnej stovky rebríčka. A zabezpečiť si miestenku v hlavnej súťaži grandslamového Australian Open. Po neúspechu v Bratislave sa však bude od pondelka nachádzať na 108. priečke, čo mu na splnenie cieľa nestačí.

„Práve preto ešte pocestujem na challenger do Brescie, kde sa pokúsim získať dostatočný počet bodov na to, aby som v Melbourne nechýbal. Bude to však náročné. Najmä po fyzickej stránke. Zápas na mňa čaká každý deň,“ prezradil Lacko, ktorý je jedným z pätice Slovákov s trofejov zo Slovak Open. Okrem neho uspeli v Bratislave aj Karol Kučera (2001), Dominik Hrbatý (2005), Michal Mertiňák (2006) a Martin Kližan (2010).

Ako je slovenská dvojka spokojná s končiacou sa sezónou?

„Na jej začiatku som vymenil raketu, čo som však s odstupom času oľutoval. Po siedmich rokoch som chcel vyskúšať niečo nové. V septembri som sa však vrátil k pôvodnému modelu a odvtedy som uhral zo šiestich turnajov tri finále a jeden celkový triumf,“ vravel pre slovenské médiá daviscupový reprezentant, ktorého najnovšie vedie Karol Beck.

„Myslím si, že z našej spolupráce sme vyťažili obaja. Naučili sme sa čosi nové. Zmluvu máme do konca novembra. Uvidíme, čo bude potom,“ zakonćil Lacko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Lacko #Slovak Open