Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na malých MS sa o titul pobijú Venus a Karolína Plíšková

Americká tenistka Venus Williamsová nasadená ako prvá a česká trojka podujatia Karolína Plíšková sa v nedeľu o 9.00 h SEČ stretnú vo finále dvojhry na turnaji WTA Elite Trophy v čínskom Ču-chaji, tzv. malých MS (celková dotácia 2,15 milióna USD, tvrdý povrch).

07.11.2015 18:27
Karolína Plíšková Foto:
Karolína Plíšková.
debata

Niekdajšia líderka svetového rebríčka V. Williamsová zvíťazila v sobotňajšom semifinále nad Taliankou Robertou Vinciovou nasadenou ako štvrtou za 66 minút hladko dvakrát 6:2, dosiahla svoj jubilejný 40. zápasový úspech v sezóne, čo sa jej predtým naposledy podarilo v roku 2008 (uzavrela ho presne na hodnote 40). Líderka tohtoročnej štatistiky podľa počtu es Kar. Plíšková (aktuálne 510) si poradila s ukrajinskou osmičkou akcie Elinou Svitolinovou za 62 minút porovnateľne jasne 6:3, 6:1.

„Nebol to veru ľahký zápas. Každý gem mal svoj náboj a súperka mi nedala ani fiftín zadarmo. Má za sebou skvelý rok, ale ja mám pocit, že som si dnešný triumf zaslúžila,“ povedala staršia zo sestier Williamsových, ktorá rovnako ako začiatkom októbra v semifinále vo Wu-chane „pomstila“ Serenu za semifinále newyorských US Open 2015. Pred mesiacom triumfovala Venus oveľa tesnejšie 5:7, 6:2, 7:6 (4) aj cez odstránenie jedného mečbalu a Vinciová sa vtedy na záver duelu popudene spýtala, či si dá kávičku alebo čaj, keď jej Američanka brnkala na nervy dlhými pauzami medzi výmenami.

Tridsaťpäťročná Venus, teraz 11. v hodnotení, si s 23-ročnou trinástkou renkingu Karolínou Plíškovou zmeria sily prvý raz v kariére. Ak uspeje, vráti sa po viac štyroch rokoch do Top 10 singlového hodnotenia, ba dokonca sa posunie na siedmy post. Plíšková by si triumfom dodala 10. priečku o 15 bodíkov pred skúsenou Američankou. Šampiónka si odnesie 700 bodov do počítačového poradia a prémiu 635 000 USD brutto, zdolanú uteší 440 bodov a 335 000 USD pred zdanením.

Venus sa bude snažiť o svoj 48. titul vo dvojhre, tretí tohtoročný (predtým Auckland a spomenutý Wu-chan). Plíšková zatiaľ má na konte 4 primáty vrátane jedného tohtoročného z Prahy.

Vo finále štvorhry v Ču-chaji sa v nedeľu nie pred 11.00 h SEČ začne odvíjať súboj Anabel Medinová-Garriguesová, Arantxa Parrová-Santonjová (Šp.-2) – Čchen Liang, Wang Ja-fan (Čína-4).

Dvojhra – semifinále:
Venus Williamsová (USA-1) – Roberta Vinciová (Tal.-4) 6:2, 6:2
Karolína Plíšková (ČR-3) – Elina Svitolinová (Ukr.-8) 6:3, 6:1

debata chyba
Viac na túto tému: #venus williamsová #Karolína Plíšková #WTA Elite Trophy