Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schmiedlová zvládla ďalšiu trojsetovú drámu. A bude v TOP 30!

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová zvládla aj tretí trojsetový zápas dvojhry na turnaji WTA International na tvrdom povrchu v kórejskom Soule a postúpila už do semifinále.

25.09.2015 07:46
Karolína Schmiedlová Foto: ,
Karolína Schmiedlová v zápase proti Mone Barthelovej.
debata (1)

V piatkovom úvodnom súboji štvrťfinále dvojhry 21-ročná Košičanka nasadená ako druhá zdolala Nemku Monu Barthelovú (5.) za 111 minút 6:4, 3:6, 6:1. Schmiedlová premenila 4 zo 7 brejkových príležitostí, sama prišla o svoje podanie dvakrát.

V semifinále bude jej súperkou víťazka zápasu Sloane Stephensová (USA-3) – Alexandra Sasnovičová (Biel.). Schmiedlová už má istotu prémie 29 270 USD a 110 bodov do rebríčka. Tento týždeň figuruje na 31. mieste vo svetovom renkingu, čo znamená jej osobný rekord. Už teraz je isté, že v pondelok sa premiérovo vo svojej kariére ocitne v Top 30. V „online“ verzii svetového počítačového poradia je aktuálne dvadsiata ôsma.

Zverenkyňa Milana Martinca Schmiedlová má v tomto roku skvelú fazónu. Vyhrala turnaje v Katoviciach a Bukurešti, vo finále bola v Riu de Janeiro a do semifinále sa prebojovala aj v Marrákeši a Bad Gasteine. V Soule si teda zahrá v najlepšej štvorke už na šiestom turnaji v tejto sezóne.

Výsledok piatkového úvodného štvrťfinále dvojhry na tenisovom turnaji WTA International Korea Open Tennis v kórejskom Soule (dotácia 500 000 USD, tvrdý povrch):

Dvojhra – štvrťfinále:
Karolína Schmiedlová (SR-2) – Mona Barthelová (Nem.-5) 6:4, 3:6, 6:1

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Karolína Schmiedlová