Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schmiedlová sa v Soule nevzdáva. Zvládla už druhý trojsetový súboj

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová zvládla aj druhý trojsetový zápas dvojhry na turnaji WTA International v kórejskom Soule a postúpila už do štvrťfinále.

23.09.2015 08:46
Karolína Schmiedlová Foto: ,
Karolína Schmiedlová.
debata

V úvodnom kole predviedla obrat z 0:1 na sety proti Kristýne Plíškovej, v osemfinále jej ako druhej nasadenej kládla odpor Christina McHalová z USA, ktorú zdolala za 119 minút 6:2, 4:6, 6:3 a vrátila jej vlaňajšiu prehru z birminghamskej trá­vy.

Schmiedlová si pomohla ôsmimi esami a využila sedem z desiatich brejkových príležitostí, zatiaľ čo súperka päť z ôsmich. V rozhodujúcom treťom sete síce ako prvá stratila podanie na 2:3, ale šnúrou štyroch gemov dotiahla zápas k prvému mečbalu, ktorý hneď využila.

Vo štvrťfinále čaká na 21-ročnú Košičanku Nemka Mona Barthelová. Bude to ich prvý vzájomný súboj na hlavnom okruhu. Päťka pavúka si v osemfinále poradila s Kolumbijčankou Marianou Duqueovou-Marinovou. Zverenkyňa Milana Martinca má v Soule istotu minimálne 60 bodov do príslušného rebríčka a prémie 8502 USD.

Výsledky osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji WTA International Korea Open Tennis 2015 v kórejskom Soule (dotácia 500 000 USD, tvrdý povrch):
Karolína Schmiedlová (SR-2) – Christina McHalová (USA) 6:2, 4:6, 6:3
Mona Barthelová (Nem.-5) – Mariana Duqueová-Marinová (Kol.) 6:2, 6:1
Alison van Uytvancková (Belg.-8) – Kateřina Siniaková (ČR) 6:3, 1:6, 7:6 (3)

debata chyba
Viac na túto tému: #Karolína Schmiedlová