Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kyrgios dostal za urážku Wawrinku pokutu a ospravedlnil sa

Austrálsky tenista Nick Kyrgios dostal pokutu za urážlivé výroky smerom k Švajčiarovi Stanovi Wawrinkovi počas zápasu na turnaji v Montreale.

13.08.2015 20:46
Nick Kyrgios Foto: ,
Nick Kyrgios.
debata (1)

Výšku trestu ATP neoznámila, Kyrgios sa vzápätí ospravedlnil.

Kyrgios v stretnutí 2. kola na začiatku druhého setu počas pauzy medzi výmenami vyhlásil: „Kokkinakis spal s tvojou priateľkou.“ Kyrgios mal na mysli ďalšieho austrálskeho tenistu Thanasiho Kokkinakisa. Po urážlivom výroku ešte povedal: „Prepáč, kamarát, ale musel som ti to povedať.“

Wawrinka, ktorý sa podľa všetkého dozvedel o súperovej nemiestnej poznámke až po zápase, potom na sociálnych sieťach uviedol, že podobné správanie by na kurty i mimo ne nemalo patriť. „Dúfam, že vedenie tohto športu toto nestrpia,“ uviedol Švajčiar, ktorý zápas s Kyrgiosom vzdal v treťom sete pre bolesti chrbta a potom si s Austrálčanom normálne podal ruku.

Zástupcovia ATP zareagovali na incident rýchlo a oznámili, že dvadsaťročný Austrálčan zaplatí pokutu. Jej výšku zatiaľ neoznámili, ale tá v prípade slovných urážok môže podľa pravidiel dosiahnuť až desaťtisíc dolárov.

Zakrátko sa Kyrgios ospravedlnil. „Rád by som sa po súkromnom ospravedlnení ospravedlnil aj verejne za svoje komentáre, ktoré som mal v zápase so Stanom,“ napísal Kyrgios na sociálnych sieťach. „Povedal som to v zápale boja a bolo to neprijateľné. Beriem za to plnú zodpovednosť a ľutujem, čo sa stalo.“

Tridsaťročný Wawrinka sa tento rok v apríli rozišiel s manželkou, s ktorou má päťročnú dcéru, a za jeho novú priateľku označuju Donnu Vekičovú. Chorvátska tenistka hrala s Kokkinakisom zmiešanú štvorhru na minuloročnom Australian Open.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Stan Wawrinka #Nick Kyrgios