Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schmiedlovú vyhlásili za vychádzajúcu hviezdu WTA za júl

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová na tretí pokus po februári a apríli premenila nomináciu: so ziskom 51% hlasov sa stala laureátkou titulu Vychádzajúca hviezda WTA za júl.

07.08.2015 15:42
Karolína Schmiedlová Foto: ,
Karolína Schmiedlová.
debata

Výsledky interaktívnej bilančnej ankety medzi fanúšikmi v piatok zverejnila Tenisová asociácia žien (WTA). Protikandidátkami 20-ročnej Košičanky boli Ruska Margarita Gasparianová (38%) a Nemka Annika Becková (11%).

Zverenkyni Milana Martinca „Kajke“ Schmiedlovej sa s 30% hlasov nepodarilo dosiahnuť double. Hráčkou júla 2015 sa aj na jej úkor stala Austrálčanka Samantha Stosurová (35%). V tejto najprestížnejšej sekcii sa dalo hlasovať aj za spomenutú Gasparianovú (22%) a Švédku Johannu Larssonovú (13%).

Aktuálna slovenská renkingová jednotka Karolína Schmiedlová (42. v počítačovom poradí, bola už aj o jedno miesto vyššie) počas hodnoteného obdobia predviedla šnúru ôsmich zápasových úspechov, čo v preklade znamenalo zisk trofeje v Bukurešti a prienik do semifinále v Bad Gasteine. Stala sa deviatou tenistkou, ktorá tento rok dobyla aspoň dva singlové tituly na hlavnej profesionálnej úrovni (radovala sa aj v apríli v Katoviciach), pričom je najmladšia v tejto spoločnosti.

Od januára do júna sa laureátkami bilančnej aktivity Rising Star stali Američanka Madison Keysová, Češka Karolína Plíšková, Američanka Sloane Stephensová, Ukrajinka Elina Svitolinová, Ruska smerujúca pod austrálsku egidu Daria Gavrilovová a Španielka Garbine Muguruzová-Blancová.

Hráčkou januára, marca, mája aj júna sa stala Američanka Serena Williamsová, okrem nej uspeli Rumunka Simona Halepová (február) a Nemka Angelique Kerberová (apríl).

debata chyba
Viac na túto tému: #Karolína Schmiedlová