Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Austrálčania sa chcú udobriť s Tomicom

Austrálska tenisová asociácia (TA) si chce budúci týždeň vysvetliť veci a "vyčistiť vzduch" s Bernardom Tomicom nielen pod vplyvom čerstvého postupu do septembrového semifinále svetovej skupiny Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov, ktoré bude na pôde domácich Britov.

21.07.2015 18:00
Bernard Tomic Foto:
Austrálsky tenista Bernard Tomic.
debata

„Hodláme dať Bernardovi možnosť prebrať záležitosti, s ktorými vyrukoval, a nájsť spoločnú reč. Trváme však na našom názore, že kritika z jeho strany bola nespravodlivá. Potrebuje sa od nás dozvedieť niektoré podrobnosti. Myslíme si, že je dôležité, aby si uvedomil, akú fantastickú podporu mal od TA. Chceme, aby to uznal a ocenil, a následne ho radi uvidíme nazad v tíme,“ povedal prezident TA Steve Healy počas utorňajšieho slávnostného otvorenia nového tenisového centra ACT v Canberre, citoval ho napríklad web ABC.

Dvadsaťdvaročný Tomic sa počas nedávneho Wimbledonu nahlas posťažoval, že keď sa dlhodobo liečil z indispozície v bedrovej oblasti, necítil v asociácii dostatočnú oporu. Trestom za tieto slová bolo vylúčenie z daviscupovej nominácie. Samotný hráč pritom už predtým avizoval svoju absenciu ako reakciu na zastavenie podpory jeho sestre Sare.

Povestný nespratník Tomic si medzičasom vyslúžil zadržanie americkou políciou v Miami, keď ignoroval pokyny policajnej hliadky privolanej susedmi pre hlasnú hudbu a celkový hluk na party. Tento týždeň sa pokúsi obhájiť titul v kolumbijskej Bogote.

Austrália v minulotýždňovom štvrťfinále Davis Cupu na tráve v Darwine prekonala Kazachstan 3:2, hoci po piatku mala manko 0:2. Káder tvorili Nick Kyrgios, Thanasi Kokkinakis, Sam Groth a veterán smerujúci na lavičku namiesto terajšieho kapitána Wallyho Masura Lleyton Hewitt.

debata chyba
Viac na túto tému: #Austrália #Bernard Tomic #Davisov pohár 2015