Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Náš daviscupový tím dozrieva, tvrdí líder Kližan

Slovenský daviscupový tím splnil v Rumunsku úlohu mierneho favorita a druhý rok po sebe si zahrá v septembrovej baráži o účasť medzi 16-člennou elitou tejto prestížnej súťaže mužských reprezentačných tímov v tenise.

19.07.2015 16:34
Martin Kližan, Miloslav Mečíř Foto: ,
Martin Kližan a Miloslav Mečíř.
debata

Pod rozhodujúci náskok 3:1 sa v súboji proti Rumunom na antuke v Konstanci podpísal dvoma bodmi 38. hráč svetového rebríčka Martin Kližan. Druhý, resp. rozhodujúci tretí z pohľadu celého zápasu získal Kližan v nedeľu trojsetovým triumfom nad domácou jednotkou Mariusom Copilom 7:6 (3), 6:3, 6:3.

„Vedel som, že Copil má výborný servis. Snažil som sa ho dostať do výmen, ale to jeho delové podanie nebolo jednoduché returnovať. Neexistuje však hráč, ktorý by vám počas celého zápasu pri podaní nedal na returne žiadnu šancu. On mi ich síce nedal veľa, ale ja som aj z toho mála nieco využil. Na druhej strane ja som mu ponúkol dve šance na brejk a on nepremenil ani jednu. Bolo to teda o premieňaní šancí a úlohu asi zohrali aj moje skúsenosti. Rovnako v môj prospech zahralo aj to, že som mal v nohách len tri piatkové sety, zatiaľ čo Copil mal v piatok ťažký duel s Norom Gombosom a hral aj v sobotňajšej štvorhre,“ vysvetlil Martin Kližan pre agentúru SITA.

Kližan šiel do Konstance v úlohe lídra tímu a stopercentne to splnil. Vo dvoch singlových zápasoch nepustil súperom ani set. Okrem svojho vkladu nezabudol vyzdvihnúť celé družstvo, ktoré sa podieľalo na postupe do baráže. V nej si Slováci zahrajú po piaty raz odvtedy, čo v roku 2006 opustili elitnú svetovú skupinu Davisovho pohára. "Bolo to zaslúžené víťazstvo. Obrovská vďaka patrí celému nášmu tímu od masérov, lekára, trénerov až po hráčov. Ja som urobil dva body, Igor Zelenay a Andrej Martin pridali nečakaný vo štvorhre. Kapitánovi Milošovi Mečířovi vyšla taktika a postavenie správnych hráčov do štvorhry. Zvládli sme to a je to signál toho, že pomaly náš tím dozrieva. Je asi len otázka času, kedy postúpime do svetovej skupiny,“ skonštatoval Kližan.

Už najbližší utorok sa Slováci dozvedia meno súpera v septembrovej baráži, resp. súboji play-off o svetovú skupinu 2016. "Cieľ v Rumunsku sme splnili, teraz sa musíme čo najlepšie pripraviť na barážového súpera. Ak budeme hrať doma, povrch bude dôležité zvážiť aj podľa súpera, ktorého dostaneme,“ povedal kapitán slovenského tímu Miloslav Mečíř pre RTVS.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan #Miroslav Mečíř #Davisov pohár 2015 #slovenská tenisová reprezentácia