Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nová slovenská jednotka Schmiedlová si zahrá v Bukurešti finále

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová postúpila do finále dvojhry na turnaji WTA International Bucharest Open na antuke v rumunskej Bukurešti. V sobotu popoludní si Schmiedlová nasadená ako siedma poradila s nenasadenou Slovinkou Polonou Hercogovou za 82 minút 6:4, 6:3.

18.07.2015 18:40 , aktualizované: 19:53
Karolína Schmiedlová Foto: ,
Karolína Schmiedlová po napínavom boji prehrala so Zarinou Dijasovou.
debata

Ako bonus k tomuto víťazstvu vyznieva fakt, že 20-ročná Košičanka sa v pondelkovom vydaní svetového rebríčka WTA vo dvojhre stane prvýkrát slovenskou tenisovou jednotkou. Preskočí Magdalénu Rybárikovú, ktorá bola doteraz na 49. mieste renkingu. Karolína Schmiedlová figuruje v online verzii rebríčka na 45. pozícii, spomenutá krajanka stále práve na 49. priečke.

„Súperka ma spočiatku trochu prekvapila. Hrala inak ako tenistky, proti ktorým som doteraz nastúpila. Jej hra bola antukovejšia s množstvom liftovaných a vyšších úderov. Potrebovala som si na to zvyknúť, Potom som sa do toho dostala, v dôležitých momentoch som zahrala výborne a som celkom spokojná, ako som to zvládla,“ povedala Karolína Schmiedlová pre agentúru SITA,

Súperkou staršej zo sestier Schmiedlových v nedeľňajšom finále bude turnajová jednotka Sara Erraniová z Talianska. Tá si v prvom semifinálovom dueli poradila s domácou Monicou Niculescovou 5:7, 6:1, 6:2. Schmiedlová bude mať skúsenej 28-ročnej súperke čo odplácať. Vo februári jej podľahla vo svojom prvom finále na okruhu WTA v brazílskom Riu de Janeiro 6:7 (2), 1:6.

Schmiedlová (k 13. júlu oficiálne 60. v renkingu) opäť predviedla, že ak jej na dvorci ide karta, je nezastaviteľná. V prvom sete prehrávala s Hercogovou (87.) po dvoch odovzdaných podaniach 1:4, ale tento náskok jej súperke nestačil. Slovenka sa nadýchla k obratu a sériou piatich víťazných gemov otočila na 6:4. V druhom sete Schmiedlová odskočila Hercogovej z 1:1 na 4:1 a takmer bolo rozhodnuté. Za stavu 5:3 pri svojom podaní „Kajka“ Schmiedlová trpezlivou hrou využila druhý mečbal, keď predtým odvrátila dva brejkbaly súperky.

„Mala som od začiatku veľkú chuť hrať v Bukurešti, lebo prdtým na tráve mi to nešlo. Po prechode na antuku som sa od prvých tréningov cítila veľmi dobre. To finále som si uhrala sama a cítim veľké zlepšenie v mojej hre. A že sa mám stať slovenskou jednotkou? To som, priznám sa, netušila,“ referovala Karolína Schmiedlová.

V bilancii vzájomných zápasov proti Hercogovej Slovenka zvýšila na 2:0. Ako finalistka má Schmiedlová v Bukurešti istotu 180 bodov do rebríčka a nezdanenej prémie 21 400 USD.

V tomto roku sa zverenkyňa Milana Martinca Karolína Schmiedlová prebojovala už tretíkrát do finále dvojhry na hlevnej profesionálnej úrovni. Z aprílového turnaja na „harde“ v Katoviciach má premiérový titul, ešte predtým na antuke v Riu de Janeiro nestačila v súboji o prvenstvo na už spomenutú Erraniovú.

„Ona je výborná hráčka, renkingovo na tom o dosť lepšie ako ja. V tom našom prvom finále v Riu som mala šance, ale nevyužila som ich. Dúfam, že odvtedy som sa poučila. Pokúsim sa zvládnuť aj tento zápas, hoci to nebude ľahké,“ dodala Schmiedlová.

debata chyba
Viac na túto tému: #WTA #rebríček WTA #Anna Karolína Schmiedlová