Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Wawrinka v nich chcel i spať, teraz ich venoval múzeu. Jeho kraťasy zaujali

Víťazné kraťasy Stana Wawrinku, ktoré v Paríži počas tenisového Roland Garros vzbudili rozruch, skončia v múzeu. Nový šampión sa s červeno-bielym kockovaným "talizmanom" bude ťažko lúčiť, šortky vzal so sebou aj na záverečnú tlačovú konferenciu, ale je pripravený dať ich k dispozícii.

08.06.2015 13:02
Stan Wawrinka Foto: ,
Stan Wawrinka po zápase pózuje v útrobách štadióna.
debata

„Každý o nich hovorí. A je to celkom smiešne, že mi vyhrali French Open,“ šibalsky hovoril tridsaťročný Švajčiar pred novinármi po tom, čo bizarné šortky prehodil cez ceduľku so svojim menom na konferencii pre víťaza antukového grandslamu. Vynímali sa vedľa nablýskaného Pohára mušketierov.

V Paríži, meste módy, Wawrinka kockovaným vzorom vzbudzoval rozruch. Pred pár dňami povedal, že v nich bude nielen hrať tenis, ale aj plávať a spať. Teraz pre nich má nové miesto.

„Budú v múzeu Roland Garros. Môžete moje šortky vidieť každý deň, ak budete chcieť,“ smial sa. „Všetci o nich hovoria od prvej chvíle. Zrejme som jediný, komu sa páčia,“ dodal.

V dobrej nálade bol vďaka víťazstvu nad svetovou jednotkou Novakom Djokovičom, ktorého v nedeľňajšom finále porazil 3:1 na sety a získal druhý titul na grandslame. Prvý vybojoval pred 18 mesiacmi na Australian Open.

„Bol to môj životný zápas,“ radoval sa Wawrinka, ktorý už vyhral aj Davisov pohár (vlani) a zlatú olympijskú medailu (v Pekingu 2008 vo štvorhre s Rogerom Federerom).

Finále mužskej dvojhry na Roland Garros Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovic (vpravo) a Stan Wawrinka pózujú...
debata chyba
Viac na túto tému: #Roland Garros #Stan Wawrinka