Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Söderling obdivuje Nadala, ale túži po jeho ďalšej prehre

Švédsky tenista na dlhodobej maródke po mononukleóze Robin Söderling otvorene priznal, že by ho pre pokoj duše potešila ďalšia prehra Rafaela Nadala na parížskom grandslamovom Roland Garros.

21.05.2015 12:48
Robin Söderling Foto:
Robin Söderling a jeho víťazné gesto.
debata

Práve severan privodil Španielovi jediný doterajší nezdar na antuke vo francúzskej metropole, a to v osemfinále ročníka 2009. Napokon sa vtedy pri Buloňskom lesíku prebojoval až do finále, ktoré si zopakoval v sezóne 2010. V súťažnom dianí chýba od leta 2011, ešte úplne nezavrhol prípadný návrat.

„Možno by bolo lepšie, ak by Rafael prehral v Paríži ešte aspoň raz, aby sa ma ľudia prestali vypytovať na ten zápas, z ktorého sa stala legenda. Viete, nájdu sa aj nezasvätenci, ktorí si myslia, že on nikdy v živote neprehral s niekým iným. Ďalší sa domnievajú, že to bolo vo finále. Iní si zase mylne zafixovali, že to bolo na Wimbledone,“ posťažoval sa 30-ročný niekdajší štvrtý muž svetového rebríčka Söderling pre The Telegraph.

Výmeny Nadala a Söderlinga

„To, že sa mu podarilo triumfovať na deviatich z ostatných desiatich ročníkov, vypovedá oveľa viac o ňom ako o mne. Čosi také sa môže podariť azda raz za sto rokov. Je príjemné byť jediným hráčom, ktorý ho na Roland Garros zdolal, ale ja som z mojej kariéry hrdý na oveľa viac vecí: bol som v Top 5, dvakrát som si zahral grandslamové finále. Dokonca staviam môj prienik do súboja o titul v roku 2010 nad to prekonanie Nadala v predchádzajúcej sezóne, pretože obhajovanie tej bodovej porcie bolo veľkou výzvou,“ skonštatoval Söderling.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roland Garros #Robin Söderling