Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štart Rybárikovej je ohrozený. Išla na vyšetrenia do Nemecka

Magdaléna Rybáriková sa zatiaľ nepripravuje s tímom slovenských tenistiek na antuke v NTC v Bratislave pred víkendovým stretnutím proti Švédkam v play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2016 reprezentačných družstiev žien.

14.04.2015 13:39
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková.
debata

Možno zo zdravotných dôvodov napokon ubudne z kádra.

„Magda odcestovala na vyšetrenia do Nemecka, má problémy v oblasti päty. Uvidíme, do akej miery je to vážne. Najneskôr zajtra to treba doriešiť. Čakáme na správy od nej a sme pripravení zareagovať na prípadnú absenciu. S tímom trénuje Kristína Schmiedlová,“ povedal na utorňajšej prezentačnej tlačovej besede v dejisku kapitán domácich Matej Lipták.

Daniela Hantuchová začala s tréningom v Aegon aréne v pondelok, hrala dovedna 4,5 hodiny. Šampiónka z minulotýždňových Katovíc Karolína Schmiedlová, ktorá prechádza z tvrdého povrchu na sypký, si pinkla v utorok dopoludnia, Jana Čepelová ešte oddychovala pre tzv. jet-lag po návrate z amerického Charlestonu, začne popoludní.

Hostitelia si pochvaľujú kurt. „Sme spokojní. Dvorec je asi najlepší z tých indoorových antukových, na akých sme dosiaľ hrali,“ skonštatoval Lipták. „Je vynikajúci. Hralo sa mi na ňom super. Naozaj je výborný,“ skonštatovala Hantuchová.

Švédsko vyrukuje bez maródujúcej členky Top 50 Johanny Larssonovej, nemá v kádri žiadnu hráčku z hornej dvojstovky renkingu a je jednoznačným outsiderom. „Neprítomnosť Larssonovej je pre nášho súpera naozaj veľké oslabenie. Je to hráčka, ktorá mohla získať tri body. Bez nej sú Švédky omnoho slabšie, ale stále platí, že na víťazstvo treba vybojovať tri body, a to na kurte, nie na papieri. Musíme sa dobre pripraviť a nesmieme nič podceniť,“ upozornil Lipták.

debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Pohár federácie 2015