Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Moška: Skvelý víkend. Podobný si nepamätám

Výkriky slovenskej radosti sa niesli Poľskom, Marokom i Gréckom. V jeden deň - v priebehu niekoľkých hodín.

13.04.2015 15:20
Karolína Schmiedlová, Igor Moška Foto: ,
Karolíne Schmiedlovej gratuluje k veľkému úspechu generálny sekretár zväzu Igor Moška.
debata

Uplynulá nedeľa (12. apríla 2015) sa do dejín slovenského tenisu zapíše zlatým písmom. Okrem Karolíny Schmiedlovej potešili fanúšikov pod Tatrami aj ďalší dvaja hráči. Na turnaji v Casblance získal svoj tretí titul z profesionálneho okruhu Martin Kližan, na desaťtisícovom turnaji ITF v Heraklióne nedala konkurencii šancu talentovaná -stále len 16-ročná – Viktória Kužmová, ktorá sa dočkala druhej trofeje medzi ženami.

„Taký úspešný víkend si v histórii slovenského tenisu veru nepamätám. Ešte nikdy sa nestalo, aby získali dvaja naši hráči titul z profesionálneho okruhu v ten istý deň,“ vraví Igor Moška, generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Nemalý podiel na úspechu Schmiedlovej má aj Národné tenisové centrum (NTC), ktoré rodáčku z Košíc stále aktívne podporuje. Tenisovo v ňom v minulosti dozreli aj Kližan či Magdaléna Rybáriková. „Kajino víťazstvo je historickým okamihom pre NTC. Stala sa prvou hráčkou, ktorá triumfovala na turnaji v čase, keď ešte bola jeho členkou. Kližan i Rybáriková získali všetky tituly už ako hotoví hráči,“ tvrdí Moška.

Program NTC vznikol pred necelými dvanástimi rokmi. „Keď sme ho rozbiehali, nabrali sme najväčšie talenty slovenského tenisu vo veku štrnásť, pätnásť či šestnásť rokov. Sledovali sme, ako sa posúvajú, neustále zlepšujú. Schmiedlovej úspech je vyvrcholením veľkej snahy, systematickosti či signálom, že si svoju prácu robíme dobre. Ale aj zadosťučinením pre všetkých našich trénerov. Niektorí z nich u nás pôsobia už desaťročie,“ upozorňuje Moška.

Vďaka zverenke trénera Milana Martinca sa zviditeľnil nie len slovenský tenis, ale aj celá krajina. „Kajin výkon mohli na obrazovkách Eurosportu sledovať milióny divákov po celom svete. A práve to je odkaz pre mladých hráčov, ktorí by si mali uvedomiť, že vďaka tvrdej drine môžu dokráčať k veľkým úspechom,“ zakončil Moška.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan #Karolína Schmiedlová #Igor Moška