Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čepelová musí o Roland Garros zabojovať v kvalifikácii

Slovenská tenistka Jana Čepelová sa prvý raz po takmer troch rokoch nezmestí do hlavnej súťaže dvojhry na niektorom z grandslamových podujatí.

09.04.2015 10:45
Jana Čepelová Foto: ,
Jana Čepelová.
debata

Rozhodla o tom stredajšia prehra 21-ročnej Košičanky 3:6, 6:7 (5) s Taliankou Sarou Erraniovou v 2. kole singlovej súťaže na turnaji WTA Premier Family Circle Cup na zelenej antuke v americkom Charlestone v Južnej Karolíne.

Rekonvalescentka po januárovom zápale pľúc Čepelová figuruje na 122. priečke svetového rebríčka a v nezáväznej prepočtovej online verzii jej patrí 118. miesto. Do pondelka 13. apríla už môže iba klesnúť a bude značne hlboko pod „cutom“ v súvislosti s parížskym Roland Garros (24. mája – 7. júna). Prihlášky uzavrú budúci týždeň práve na základe aktuálneho renkingu. Oprávnených bude 108 hráčok (vrátane tých, ktoré si prípadne uplatnia tzv. chránený renking), ku ktorým pribudne 8 držiteliek voľnej karty a 12 kvalifikantiek.

Zverenkyňa Martina Zathureckého Čepelová dosiaľ naposledy musela na Majors ísť cez kvalifikáciu na newyorských US Open 2012 a vo finálovom 3. kole nestačila na Talianku Nastassju Burnettovú. Pri absencii doliečujúcej sa Dominiky Cibulkovej budú zo Sloveniek priamo v „main draw“ vo francúzskej metropole Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková a Karolína Schmiedlová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Čepelová