Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer vzal so sebou do Austrálie celú famíliu. Pomôže mu to?

Roger Federer má na Australian Open prvýkrát podporu kompletnej rodiny. Päťročné dcéry Charlene a Myla jazdia s jedným z najlepších tenistov všetkých čias po turnajoch často, do Melbourne rodičia prvýkrát priviezli aj osemmesačných chlapcov Lea a Lennyho.

18.01.2015 12:08
Stefan Edberg, Federer Foto: ,
Stefan Edberg v obkolesení Federerovcov na Australian Open.
debata

Federerov box na štadióne v Melbourne Parku bol plný už v sobotu, dva dni pred štartom úvodného grandslamu sezóny. Žena tridsaťtriročného tenistu Mirka, štyri ratolesti, Federerovi rodičia i ďalší členovia rodiny boli fotografi zachytili pri tradičnom detskom dni, ktorý Australian Open predchádza.

„Dievčatá už tu majú kamarátov a tešili sa, že sa sem vrátia,“ povedal Federer. „Nerobia rozdiel medzi tým, či je to tréning, alebo zápas. Hlavné je, či vyhrám,“ dodal s úsmevom švajčiarsky tenista, ktorému sa s Mirkou narodili ďalšie dvojčatá vlani na začiatku mája.

Federer získal na Australian Open štyri zo 17 rekordných grandslamových titulov. Naposledy si z Melbourne odviezol trofej v roku 2010. Ťaženie za ďalšou začne hneď v pondelok, kedy ho čaká súper z Taiwanu Lu Yen-Hsun. Zápas je na programe až večer tamojšieho času, takže malí chlapci ocka sotva uvidia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Australian Open 2015