Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kližan nestačil v Brisbane na Dimitrova, Bulhar bol lepší vo všetkom

Slovenský tenista Martin Kližan prehral vo štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Suncorp Brisbane International v austrálskom Brisbane (dotácia 494 310 USD, tvrdý povrch Plexicushion) s nasadenou štvorkou, Bulharom Grigorom Dimitrovom, za 73 minút 3:6, 4:6.

09.01.2015 07:14 , aktualizované: 08:04
debata
zväčšiť Martin Kližan po pokazenej loptičke v zápase s... Foto: SITA/AP, Tertius Pickard
Martin Kližan Martin Kližan po pokazenej loptičke v zápase s Grigorom Dimitrovom.

Favorizovaný Bulhar zahral 7 es a využil 4 z 5 brejkových príležitostí, ktoré sa mu naskytli. Slovenský tenista vzal súperovi podanie dvakrát a to bolo na úspech málo.

"Dimitrov bol dnes lepší hráč vo všetkom a zaslúžene vyhral. Keď brejknem v každom sete súpera raz, mal by som vyhrať. On ma však brejkol v oboch setoch dvakrát, a preto sa tešil on,“ komentoval Martin Kližan. "Rýchly povrch v Brisbane určite viac vyhovoval Dimitrovovi ako mne. Nedalo sa ísť ani poriadne do výmien. On vie na tom hrať, dobre to naráža, a vie z toho vyťažiť body. Nemal som nárok dnes zvíťaziť. Navyše, Brisbane nie je môj obľúbený turnaj, preto beriem štvrťfinále na úvod sezóny ako dobrý výsledok,“ dodal Kližan.

Kližan (34. v rebríčku ATP) v prvom vzájomnom zápase proti jedenástemu hráčovi renkingu Dimitrovovi od začiatku zaostával v skóre. V prvom sete prehrával v úvode 0:3 a hoci znížil na 2:3, svoje podanie odovzdal ešte raz v šiestom geme a napokon z troch setbalov prehral úvodné dejstvo 3:6. V druhom sete sa 23-ročný Bulhar odpútal na 4:1, Slovák potom jeden brejk zmazal a znížil na 3:4, ale Dimitrov si už koncovku postrážil. Za stavu 5:4 čistou hrou pri svojom podaní rozhodol o svojom postupe do semifinále. Tam bude jeho súperom víťaz súboja Roger Federer (Švaj.-1) – James Duckworth (Aus.).

Zverenec Martina Damma Kližan si z Brisbane odnáša šek na 12 990 USD a 45 bodov do rebríčka. V areáli Queensland Tennis Centre zdolal dvoch hráčov – Rakúšana Jürgena Melzera aj nasadenú sedmičku, Ukrajinca Alexandra Dolgopolova, ktorému odvrátil 6 mečbalov. Výrazne prospel svojej ambícii dostať sa medzi 32 nasadených na úvodnom grandslamovom podujatí sezóny Australian Open v Melbourne (19. januára – 1. februára).

Dvojhra – štvrťfinále:
Grigor Dimitrov (Bul.-4) – Martin Kližan (SR) 6:3, 6:4 za 73 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan #Grigor Dimitrov