Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po Nadalovi končí i Djokovič. Vyradil ho chorvátsky bombardér Karlovič

Po španielskom obhajcovi titulu Rafaelovi Nadalovi nasadenom ako druhom sa rozlúčil s tenisovým turnajom ATP World Tour 250 Qatar ExxonMobil Open v katarskej Dauhe aj líder svetového rebríčka Novak Djokovič.

08.01.2015 18:28
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata

Srb vo štvrtok vo štvrťfinále nestačil na chorvátskeho dlháňa v rokoch Iva Karloviča – 7:6 (2), 6:7 (6), 4:6 za 136 minút. Víťaz nastrieľal 21 es, o 10 viac ako zdolaný favorit.

Zverenec Borisa Beckera a Mariána Vajdu Djokovič si proti obávanému bombardérovi nevypracoval ani jeden brejkbal. Chorvát premenil jednu zo štyroch šancí na príjme.

„Bolo to neuveriteľné. Keď som sem pricestoval, neočakával som čosi takéto. Súper nebol vo veternom počasí v stave rozohrať celý svoj repertoár. Ja som sa koncentroval na vlastnú hru a na konci som mal o kúsok šťastia viac,“ citovala Karloviča internetová stránka Asociácie tenisových profesionálov (AT­P).

Tridsapäťročný 27. muž renkingu Karlovič sa v bilancii zo vzájomných duelov s Djokovičom ujal vedenia 2:1. Obe predchádzajúce konfrontácie sa udiali už v sezóne 2008. Práve v onom roku dosiahol Karlovič svoj do štvrtka jediný triumf nad úradujúcou jednotkou hodnotenia, keď v americkom Cincinnati prevýšil Švajčiara Rogera Federera.

Sedmička podujatia Karlovič sa v piatkovom semifinále stretne so Španielom Davidom Ferrerom, štvorkou „pavúka“. Spomenutý Nadal podľahol už v 1. kole nemeckému takisto ľavorukému kvalifikantovi Michaelovi Berrerovi.

Dvojhra – štvrťfinále:
Ivo Karlovič (Chor.-7) – Novak Djokovič (Srb.-1) 6:7 (2), 7:6 (6), 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Ivo Karlovič