Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Náročný začiatok roka mi dodal pozitívnu energiu, teší sa Kližan

Na konci minulej sezóny vyriekol odvážne slová. "Do roka chcem aspoň na okamih nazrieť do elitnej svetovej desiatky," tvrdil sebavedomo Martin Kližan (25).

08.01.2015 17:40
Martin Kližan Foto:
Martin Kližan.
debata

Slovenská tenisová jednotka ide za veľkým cieľom od úvodu nového roka odhodlane. Na turnaji v Brisbane zvládla s chladnou hlavou dve veľké drámy a vo štvrťfinále si zmeria sily s jedenástym hráčom sveta – Grigorom Dimitrovom. V prípade úspechu by si bratislavský rodák mohol po prvý raz v kariére zmerať sily s legendárnym Rogerom Federerom.

Na kurtoch ste v úvodných dvoch dueloch strávili už takmer päť hodín. Dal vám úvod sezóny zabrať?
Mám za sebou vskutku náročný začiatok roka. Teší ma však, že som tri zo štyroch tajbrejkov vyhral. Navyše, oba zápasy – s Melzerom i Dolgopolovom – som otáčal z manka niekoľkých brejkov a v druhom prípade aj šiestich mečbalov súpera. Dodalo mi to veľa pozitívnej energie a skvelý pocit.

Nenarušili pohodu ani vysoké teploty, ktoré panujú v Brisbane? Predsa len, zatiaľ čo na Slovensku klesá ortuť teplomera pod bod mrazu, v Austrálii vystupuje nad 30 stupňov…
Vôbec nie. Nám, Petržalčanom, horúčavy neprekážajú. Práve naopak, ťažíme z nich a využívame ich v súbojoch s ostatnými.

Sú oba zvládnuté trojsetové zápasy odzrkadlením vašej dobrej fyzickej pripravenosti na novú sezónu?
Určite. Spolupráca s kondičným trénerom Ivanom Trebatickým zohrala veľmi dôležitú úlohu. Potvrdili to oba náročné zápasy. Kondične som však na tom dobre už od polovice minulej sezóny – teda pol roka od začiatku spolupráce s Ivanom.

Vo štvrťfinále narazíte na Grigora Dimitrova – Bulhara, ktorého mnohí prirovnávajú k Rogerovi Federerovi. Čo by malo na jeden z najväčších talentov posledných rokov platiť?
Určite to nebude počet víťazných lôpt. Veď v súboji s Dolgopolovom som uhral o 25 fiftínov menej ako Ukrajinec. Napriek tomu som vyhral. Aká irónia, však? Dôležité preto bude, aby som uspel v kľúčových okamihoch.

Kto vás sprevádza v Austrálii?
Tradične je tu so mnou šéftréner Martin Damm a vedúci kondičnej prípravy Ivan Trebatický.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan