Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na začiatku bol dokonalý tenis, na konci prekvapenie. Nadal nepanikári

Po takmer troch mesiacoch sa vrátil na súťažný kurt. Opúšťal ho však s nespokojným výrazom na tvári.

07.01.2015 15:42
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
debata

Vstup do novej sezóny Rafaelovi Nadalovi nevyšiel. Svetová trojka nezvládla úvodné kolo turnaja v Katare a nechala sa zaskočiť Nemcom Michaelom Berrerom. Hráčovi, ktorému patrí vo svetovom rebríčku 127. priečka, podľahla v troch setoch.

„Pociťoval som prílišnú nervozitu. Predsa len, na scénu som sa vrátil po pomerne dlhom čase a tak som veľmi túžil po víťazstve. Chýbal mi však rytmus a istota pri úderoch,“ vravel po poslednej loptičke Nadal. „Z prehry si však nerobím ťažkú hlavu. Také veci sa skrátka stávajú,“ dodal štrnásťnásobný grandslamový šampión.

Jeho zaváhaniu spočiatku nič nenasvedčovalo. Prvý set vyhral bez výraznejších problémov 6:1. „Hral výborný tenis, predvádzal jeden z najlepších výkonov v kariére. Potom sa však v jednom okamihu všetko zmenilo. Desať minút rozhodlo o Rafovej prehre,“ hodnotil pre L'Equipe Francisco Roig, ktorý z času na čas sprevádza Nadala na turnajoch v pozícii trénera.

V ďalších dvoch setoch sa totiž pohoda z rakety jeho zverenca vytratila. Navyše, keď sa dostal k možnosti brejku, zaváhal. Z dvanástich brejkbalových pozícií využil len dve. „Musím naďalej tvrdo pracovať a vrátiť sa do formy. Môj hlad po víťazstvách je totiž stále obrovský,“ cituje Nadala portál BBC.

Zaujímavosťou je, že obaja tenisti sa pred katarským súbojom stretli dvakrát a Berrer uhral s favoritom dokopy štyri gemy. Tentokrát však mal nemecký veterán (34 rokov) dôvod na poriadne široký úsmev. „Čo mám na to povedať. Je to neuveriteľné,“ tešil sa rodák zo Stuttgartu, ktorý vstúpil do svojej poslednej sezóny na profesionálnom okruhu.

Nadal sa vrátil na súťažné kurty po takmer troch mesiacoch. Od Wimbledonu pritom odohral len sedem stretnutí. Môžu za to zdravotné problémy, ktoré ho prenasledovali v druhej polovici roka. Španielskeho ľaváka najprv trápilo zápästie, v úvode novembra sa potom musel podrobiť operácii slepého čreva, pre ktorú prišiel o účasť na záverečnom Turnaji majstrov v Londýne.

Na rozdiel od Nadala vykročil do novej sezóny úspešne iný člen úzkej svetovej špičky. Novak Djokovič nedal v Katare šancu Dušanovi Lajovičovi. Krajana zdolal hladko 6:2, 6:1. „Myslím si, že na úvod roka som podal solídny výkon. Som s ním spokojný,“ uviedol zverenec Mariána Vajdu a Borisa Beckera, ktorý štartuje v Dauha po prvý raz v kariére.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal