Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Williamsová môže v Perthe zavŕšiť víťazný hetrik

Najlepšia tenistka planéty. Trojica hráčov z elitnej svetovej dvadsiatky. Úvodná nedeľa nového roka prinesie fanúšikom štart tradičného Hopmanovho pohára. V Perthe sa začne 27. ročník turnaja, na ktorom sa predstaví osem najlepších zmiešaných družstiev.

03.01.2015 12:00
Hopmanov pohár, Tsonga, Cornetová Foto: ,
Radosť Jo-Wilfrieda Tsongu a Alize Cornetovej počas vlaňajšieho ročníka.
debata

Najväčšími favoritmi na zisk trofeje sú Američania. Aspoň podľa rebríčkového postavenia. Do Austrálie totiž pricestovali v zložení Serena Williamsová – John Isner. Najmä účasť jednotky ženského rebríčka a najlepšej športovkyne za minulý rok (v ankete Medzinárodnej asociácie športovej tlače) je zárukou kvality. „Nesmierne sa teším, že si zahrám po boku Sereny. Máme veľmi solídne šance na úspech,“ vyhlásil pre theaustralian.com Isner, devätnásty hráč sveta.

Ak by osemnásťnásobná grandslamová šampiónka v Perthe triumfovala, zavŕšila by víťazný hetrik. Na Hopmanovom pohári totiž uspela aj v rokoch 2003 a 2008.

Cestu za trofejou budú chcieť 33-ročnej legende prekaziť najmä Francúzi. Obhajcovia titulu sa budú opierať najmä o kvality Alizé Cornetovej. Vysoké ambície však môžu mať aj Briti, ktorých bude reprezentovať Andy Murray (6. hráč sveta). Nebezpeční budú i Poliaci posilnení o Agnieszku Radwanskú (6. hráčka sveta).

Úspechov na Hopmanovom pohári sa v minulosti dočkal aj slovenský tenis. Trofej získali jeho zástupcovia trikrát. V roku 1998 uspela dvojica Habšudová – Kučera, v roku 2005 Hantuchová – Hrbatý a o ďalšie štyri roky Cibulková – Hrbatý. Víťazstvom sa môže pochváliť aj šiesty Slovák – na premiérovom ročníku (1989) uspel spolu s Helenou Sukovou aj Miloslav Mečíř.

Slovensku patrí v historickom rebríčku tretia priečka. Úspešnejší sú len Američania (6 triumfov) a Španieli (4).

Zloženie skupín:
A-skupina: Kanada (Bouchardová, Pospisil), USA (S. Williamsová, Isner), Česko (Šafářová, Pavlásek), Taliansko (Pennettaová, Fognini).
B-skupina: Austrália (Dellacquaová, Ebden), Francúzsko (Cornetová, Paire), Poľsko (A. Radwanská, Janowicz), Veľká Británia (Murray, Watsonová).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hopmanov pohár