Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Český hetrik môžu zrušiť premožiteľky Sloveniek

V rovnakej situácii boli pred dvoma rokmi. Vypredaná O2 Aréna v Prahe i celý národ od nich očakávali jediné - opätovný zisk trofeje. Tlak ustáli a fanúšikom dopriali radostné pocity.

08.11.2014 12:00
Petra Kvitová, Andrea Petkovicová Foto: ,
Petra Kvitová (vľavo) a Andrea Petkovicová sa postarajú o prvú dvojhru vo finále Pohára federácie.
debata

České tenistky delí jediný krok od zisku Pohára federácie. Zverenkyne kapitána Petra Pálu privítajú vo finále prestížnej tímovej súťaže Nemecko. Spoliehať sa budú predovšetkým na hviezdnu Petru Kvitovú a podporu viac ako 13-tisíc divákov v hľadisku.

Češky si užili finálovú atmosféru dosiaľ dvakrát – v rokoch 2011 a 2012. V oboch prípadoch uspeli. Najprv zdolali Rusko (3:2), potom i Srbsko (3:1). „Vyhrať chceme i teraz. Uvedomujeme si, že doma budeme pod obrovským tlakom, no na ten sme zvyknuté,“ vraví Kvitová.

Práve trojka svetového rebríčka otvorí v sobotu poobede finálový program. Súperkou českej jednotky bude Andrea Petkovicová. Štrnásta hráčka sveta prišla do Prahy dobre naladená. Minulý týždeň uspela na malých majstrovstvách sveta a zo Sofie si odniesla víťaznú trofej. Navyše, v jej prospech hovorí aj zápasová bilancia s dvojnásobnou wimbledonskou šampiónkou – vedie v nej 4:3. Naposledy sa však obe dnešné súperky stretli pred tromi rokmi.

Nemky, ktoré si v bratislavskom štvrťfinále poradili so Slovenkami (3:1), sa predstavia vo finále premiérovo po 22 rokoch, keď si siahli aj na trofej (Španielky zdolali 2:1). Motiváciu tak majú obrovskú. „Šance odhadujem na 20 ku 80. Náš tím je však pre každého nebezpečný,“ tvrdí nemecká kapitánka Barbara Rittnerová. „Bude to 50 na 50. Keby sme domov priviezli trofej, bolo by to šialené. Pre mňa by to bol vrchol kariéry,“ zasnívala sa Angelique Kerberová, desiata tenistka planéty.

Jej prvou súperkou bude v druhom zápase Lucie Šafářová. So sedemnástkou renkingu WTA sa stretla dosiaľ len raz – pred dvoma rokmi ju v Paríži zdolala 2:0 na sety. Priame prenosy z vyvrcholenia tohtoročného Pohára federácie môžete sledovať na ČT4.

Program finále
Sobota: od 13.00 Kvitová – Petkovicová, Šafářová – Kerberová, nedeľa: od 13.00 Kvitová – Kerberová, Šafářová – Petkovicová, Hlaváčková, Hradecká – Görgesová, Lisická.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pohár federácie