Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič si ide do Londýna po kráľovskú korunu

Je takmer nemožné zdolať ho pod zatvorenou strechou. V hale neprehral už dva roky, hoci počas nich nastúpil na 27 zápasov. Ak zvládne aj najbližšie tri, dokráča bez ohľadu na výsledky svojho najvážnejšieho rivala k naplneniu veľkého cieľa.

09.11.2014 09:00
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata

Najväčším favoritom prestížneho Turnaja majstrov, ktorý odštartuje v londýnskej O2 Arene zajtra, je Novak Djokovič. Srbský tenista má pred vyvrcholením roka skvelú formu, ktorú potvrdil na Masters v Paríži, kde triumfoval bez straty jediného setu. Navyše, v britskej metropole bude mať výnimočnú motiváciu – môže ju opustiť s vizitkou istého koncoročného kráľa tenisu.

„Posledné výkony a výsledky ma napĺňajú sebavedomím. V Paríži som hral naozaj dobre,“ vraví zverenec Mariána Vajdu a Borisa Beckera, ktorého bilancia spod zatvorenej strechy vzbudzuje rešpekt. Z posledných štyroch halových turnajov zakaždým odchádzal s víťaznou trofejou.

Navyše, v Londýne sa zvykne Djokovičovi dariť. Uspel tu v predošlých dvoch rokoch, a tak môže zavŕšiť víťazný hetrik (šampiónom je aj zo Šanghaja 2008). „Tento turnaj zbožňujem. Ľudia v Londýne tenisu rozumejú a vedia utvoriť skvelú atmosféru,“ tvrdí belehradský rodák. V základnej skupine sa stretne s triom Kei Nišikori, Andy Murray a Marin Čilič.

Zatiaľ čo s prvým Japoncom, ktorý sa kvalifikoval na Turnaj majstrov, má bilanciu 2:2, so zvyšnými súpermi suverénne lepšiu. Nad Britom vedie 15:8, nad Chorvátom dokonca 10:0.

Všetko nasvedčuje tomu, že Djokovič by mal v skupinovej fáze dominovať. Ak zvíťazí vo všetkých troch dueloch, zabezpečí si bez ohľadu na ďalšie výsledky post koncoročnej svetovej jednotky. Obrať ho oň môže už len jediný hráč – Roger Federer. Švajčiarska legenda stráca na prvého muža renkingu 1310 bodov (v Londýne je v hre 1500). V skupine narazí na krajana Stana Wawrinku, Čecha Tomáša Berdycha a Kanaďana Milosa Raonica.

Body navyše môže sedemnásťnásobný grandslamový šampión získať o dva týždne, keď nastúpi vo finále Davisovho pohára na súboj s Francúzskom. V prípade triumfu a víťazstva v oboch dvojhrách by si polepšil o ďalších 250 bodov.

Veľkú tenisovú šou, ktorej sa tentokrát pre zranenie nezúčastní svetová trojka Rafael Nadal, môžete sledovať v priamych prenosoch na televíznej stanici Nova Sport. Podujatie vyvrcholí finálovým súbojom v nedeľu 16. novembra.

Zloženie skupín
A-skupina: Roger Federer (Švaj.-2), Stan Wawrinka (Švaj.-3), Tomáš Berdych (ČR-6), Milos Raonic (Kan.-7).
B-skupina: Novak Djokovič (Srb.-1), Kei Nišikori (Jap.-4), Andy Murray (V. Brit.-5), Marin Čilič (Chor.-8).
Nedeľňajší program: 15.00 Nišikori – Murray, 21.00 Federer – Raonic.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Turnaj majstrov