Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Berdych dostal od krajana Lendla košom

Tenista Tomáš Berdych sa nedohodol na spolupráci s krajanom Ivanom Lendlom a bývalý prvý hráč sveta sa jeho trénerom nestane. Najlepší český hráč súčasnosti to oznámil po stretnutí s Lendlom na kurtoch pražskej Sparty v Stromovke.

13.10.2014 21:20
Ivan Lendl Foto:
Ivan Lendl.
debata

„Dnes som sa stretol s Ivanom Lendlom a riešili sme spoluprácu. Ivan by mi rád pomohol, ale chlapsky odmietol, pretože je časovo strašne vyťažený,“ napísal Berdych na sociálnej sieti. Dvadsaťdeväťročný tenista oslovil Lendla, ktorý úspešne koučoval Brita Andyho Murrayho, tento rok, pretože túži posunúť svoju kariéru ďalej a získať grandslamový titul.

S Berdychom Lendl hovoril o súčasnom tenise, o jeho hre a preberali možnosti spolupráce. Strávili tiež hodinu na kurte pri spoločnom tréningu. „Mrzí ma, že nemôžem venovať Tomášovi dostatočné množstvo času tak, aby som efektívne pomohol jeho kariére,“ uviedol Lendl v tlačovej správe.

Murrayho dokázal Lendl vytiahnuť k najvyšším métam. Osemnásobný grandslamový víťaz viedol britského hráča od decembra 2011 a škótsky rodák získal olympijské zlato, vyhral US Open a predovšetkým Wimbledon. Tento rok v marci ale Lendl spoluprácu s Murrayom ​​ukončil, následne dostal niekoľko ponúk na trénovanie.

Berdychovým koučom je už šesť rokov Tomáš Krupa. V realizačnom tíme je ďalej kondičný tréner David Vydra a na turnaje si český hráč vozí aj vlastného fyzioterapeuta.

„Teraz ma čaká turnaj vo Švédsku a sústredím sa na cieľ postúpiť na Turnaj majstrov. Prípadné rozšírenie tímu budem riešiť po skončení sezóny,“ oznámil Berdych.

Ten sa minimálne nateraz nepripojí k súčasnej elite, ktorej pomáhajú legendy svetového tenisu. Prvý hráč sveta Srb Novak Djokovič má vo svojom tíme Nemca Borisa Beckera a Švéd Stefan Edberg vedie Švajčiara Rogera Federera.

Niekdajší esový kráľ Goran Ivaniševič doviedol chorvátskeho krajana Marina Čiliča k titulu na US Open a Japonec Kei Nišikori stúpa nahor za pomoci Michaela Changa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Berdych #Ivan Lendl