Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Železný muž Nišikori je prvý raz v semifinále US Open. Čaká ho Djokovič

Prvú semifinálovú dvojicu dvojhry mužov na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny US Open v New Yorku utvorili Japonec Kei Nišikori a Srb Novak Djokovič.

04.09.2014 08:01
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič oslavuje víťazstvo nad Andym Murraym.
debata

Turnajová desiatka Nišikori vyradil favorizovaného Švajčiara Stana Wawrinku nasadeného ako tretieho v päťsetovej dráme 3:6, 7:5, 7:6 (7), 6:7 (5), 6:4 a prvý raz v kariére postúpil do semifinále na turnaji elitnej grandslamovej úrovne. Stretnutie trvalo 4:15 h a 24-ročný Nišikori je prvým Japoncom od roku 1918, ktorý si zahrá v semifinále na medzinárodných majstrovstvách Spojených štátov amerických v tenise. Vtedy pred 96 rokmi bol ním Ičia Kumagae.

„Verím, že toto je veľká správa pre celé Japonsko. Ani neviem, ako som ten zápas ukončil. Moje telo to napokon zvládlo. Verím len, že budem stopercentne fit pre semifinálový zápas,“ uviedol Nišikori v prvej reakcii. Železný muž z Japonska predtým vo štvrťfinále potreboval rovnako päť setov na vyradenie Kanaďana Milosa Raonica. To stretnutie sa skončilo rekordne neskoro – o 2:26 h nadránom newyorského času.

V druhom stredajšom štvrťfinálovom súboji svetová jednotka Srb Novak Djokovič zdolal Brita Andyho Murraya nasadeného ako ôsmeho za 212 minút 7:6 (1), 6:7 (1), 6:2, 6:4. V repríze finálového súboja spred dvoch rokov sa tentoraz zrodil iný víťaz. Po vyrovnaných a kvalitných dvoch setoch začal Murray viac kaziť a nedržalo ho podľa predstáv ani podanie. Zverenec Borisa Beckera a Mariána Vajdu Djokovič to majstrovsky využil a ôsmy raz v neprerušenej sérii si zahrá v newyorskom semifinále. Stretnutie sa skončilo hodinu a štvrť po polnoci miestneho času.

„Musím sa poďakovať fanúšikom, ktorí zostali dlho do noci v hľadisku. Verím, že si to dobre užili napriek tomu, že tam bolo veľa nevynútených chýb. Bol to jednoducho náročný zápas najmä po fyzickej stránke. Andy je skvelý hráč, dostatočne agresívny, vie hrať na všetkých povrchoch. Všetky súboje s ním sú veľmi ťažké. Prvé dva sety dnes trvali takmer dve a pol hodiny. Teraz sa potrebujem vyspať a potom sa už teším na duel s Nišikorim, ktorý je skutočne dobrý hráč,“ povedal v prvej reakcii na kurte Djokovič.

Dvojhra mužov – štvrťfinále:
Novak Djokovič (Srb.-1) – Andy Murray (V. Brit.-8) 7:6 (1), 6:7 (1), 6:2, 6:4 za 212 minút
Kei Nišikori (Jap.-10) – Stan Wawrinka (Švaj.-3) 3:6, 7:5, 7:6 (7), 6:7 (5), 6:4 za 255 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #Novak Djokovič #Kei Nišikori #Stan Wawrinka #US Open 2014