Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Del Potro si po futbale doberal Federera, McEnroea nadchol Kyrgios

Austrálsky tínedžer s voľnou kartou Nick Kyrgios v utorok v osemfinále Wimbledonu na londýnskej tráve vyradil lídra svetového rebríčka tenistov Rafaela Nadala zo Španielska (7:6 /5/, 5:7, 7:6 /5/, 6:3), vzbudil veľký rozruch aj v odborných kruhoch.

01.07.2014 22:08
John McEnroe. Foto: ,
John McEnroe.
debata

„Myslím si, že sme našli toho obligátneho ‚nasledujúceho chalana‘. Stále sa zdráham uveriť, že obstál až do konca toho zápasu. Vyžarovalo z neho, ako nepretržite verí tomu, že to môže dokázať. Pôsobil na mňa dojmom, že má aj na celkový triumf. Naposledy som mal tento pocit u Borisa Beckera – svojho času tínedžera, ktorý nezapochyboval, že zvládne každého, kto sa mu postaví do cesty,“ rozplýval sa John McEnroe vo vysielaní BBC.

„Dozrievanie, ktoré Kyrgios predviedol počas ostatného pol roka, je skvelé. Celkovo sme svedkami obmeny. Čakali sme prerazenie Milosa Raonica a predpokladali sme veľké veci od Grigora Dimitrova, je to nadchýnajúce,“ skonštatovala Tracy Austinová.

„Úplne neskutočný výkon od hviezdy SÚČASNOSTI,“ na Twitteri zdôraznila austrálska deblová špecialistka Rennae Stubbsová. „Zrodila sa hviezda,“ súhlasil Jamie Murray, brat Andyho. „Môžem povedať len jedno: vitaj na vrchole, Nick Kyrgios. Zaslúžil si si to,“ skonštatoval renomovaný kouč Brad Gilbert.

Švajčiarski grandslamoví šampióni, možní súperi Kyrgiosa v semifinále v britskej metropole, venovali pozornosť dianiu na futbalových MS v Brazílii, na ktorých ich krajania prehrali v osemfinále s Argentínčanmi 0:1 po predĺžení.

„Zápas ide do pridaného času. Zatiaľ si pozriem päť minút z duelu Nadal – Kyrgios! Wow, tiež na obhrýzanie nechtov. Šport je skvelý!“ uviedol Roger Federer, kým ešte Helvéti mali šancu. „Nieeeeeeeeee­eeeeee!!!!!!!!!!!­!“ napísal po jej pominutí sklamaný Stan Wawrinka.

Federera si potom odkazom vychutnal argentínsky rekonvalescent po operácii zápästia Juan Martín Del Potro: „Snaha bola, prispeli ste k výbornému súboju… A drž sa na Wimbledone, haha :)“.

debata chyba
Viac na túto tému: #wimbledon #John McEnroe