Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čepelová sa lúčila s Wimbledonom po hodine. S Pennettovou prehrala 2:6, 3:6

Bol to rýchly proces. Prvou slovenskou zástupkyňou, ktorá sa predstavila na tohtoročnom Wimbledone, bola Jana Čepelová.

23.06.2014 18:54
Jana Čepelová Foto: ,
Jana Čepelová.
debata

Košická rodáčka sa však na treťom grandslamovom turnaji sezóny dlho neohriala. Favorizovanej Talianke Flavii Pennettovej podľahla v 1. kole 2:6, 3:6. Zápas trval rovnú hodinu.

Napriek tomu, že výsledok zápasu hovorí jednoznačne pre dvanástu hráčku turnaja, štatistické ukazovatele nasvedčujú tomu, že Čepelová nebola bez šancí. Pennettová si vypracovala len o päť víťazných úderov viac ako Slovenka, dopustila sa však väčšieho počtu nevynútených chýb (19:17). V hre na sieti i úspešnosti po prvom podaní bola lepšia taktiež Čepelová.

Dvadsaťjedenročná tenistka síce rýchlo stratila prvý set, ale mala výborný vstup do druhého. Ujala sa vedenia 2:0, no náskok ihneď stratila. Zlom nastal v ôsmej hre, keď Pennettová zobrala súperke podanie a duel pri vlastnom servise ukončila. Pre obe súperky to bol premiérový vzájomný duel.

Čepelová sa predstavila na najslávnejšom turnaji sveta po tretí raz. Pri premiére pred dvomi rokmi dokráčala do tretieho kola, čo je jej grandslamovým maximom. Vlani sa lúčila po druhom kole.

Zo slovenských zástupcov sa v pondelok predstaví vo Wimbledone aj Dominika Cibulková.

Dvojhra žien – 1. kolo:
Flavia Pennettová (Tal.-12) – Jana Čepelová (SR) 6:2, 6:3

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #wimbledon #Jana Čepelová