Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po jednotke a dvojke dobojovala na Roland Garros aj trojka Radwanská

Štvorka turnaja Simona Halepová z Rumunska už je najvyššie nasadenou tenistkou na antukovom grandslamovom Roland Garros v Paríži.

30.05.2014 13:33 , aktualizované: 13:55
Agnieszka Radwanská Foto: ,
Agnieszka Radwanská po parížskej prehre s Ajlou Tomljanovičovou.
debata

Trojka „pavúka“, Poľka Agnieszka Radwanská, totiž v piatok v 3. kole dvojhry žien senzačne nestačila na 21-ročnú Chorvátku Ajlu Tomljanovičovú, 72. v renkingu WTA – dvakrát 4:6 za 1:21 h. Už v 1. kole sa lúčila dvojka hierarchie Na Li a v 2. kole líderka svetového rebríčka a obhajkyňa titulu Serena Williamsová z USA.

„Dnes toho bolo málo, čo by sa vyvíjalo zle. Samozrejme, som veľmi šťastná. Čaká ma však 4. kolo, takže nechcem byť až prišťastná. Nemám v povahe byť nejako veľmi extatická a turnaj sa pre mňa ešte neskončil. Tento zápas som vnímala ako zvládnuteľný a takýto prístup mi určite pomohol. Bola som pripravená na najťažší súboj mojej kariéry. Súperka robila všetko, čo som predpokladala. Pociťujem k nej obrovský rešpekt, ale dnes asi nemala svoj najlepší deň. Využila som to a diktovala som hru. Pekne sa to poskladalo,“ povedala na tlačovej besede Tomljanovičová.

Záhrebská rodáčka, ktorá tenisovo rástla v Boca Ratone na Floride a označila legendárnu Chris Evertovú za svoju druhú mamu, sa v osemfinále stretne s úspešnou zo zápasu Taylor Townsendová (USA) – Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-14). Už o dve kolá si zlepšila svoje maximum na Majors: v 2. kole bola na januárových melbournských Australian Open. Vo francúzskej metropole prd Radwanskou vyradila Talianku Francescu Schiavoneovú a Rusku Jelenu Vesninovú.

Dvojhra žien – 3. kolo:
Ajla Tomljanovičová (Chor.) – Agnieszka Radwanská (Poľ.-3) 6:4, 6:4 za 81 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Agnieszka Radwanská #Ajla Tomljanovičová #Roland Garros