Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na úlohu jednotky som pripravená, tvrdí Čepelová

Ťarcha zodpovednosti a tlak. K tomu dôvera spoluhráčok, funkcionárov či fanúšikov, že potiahne celý tím za úspechom.

18.04.2014 18:20
Jana Čepelová Foto:
Jana Čepelová.
debata

Jana Čepelová je pred stretnutím Pohára federácie na pôde Kanady v novej pozícii. Z hráčky, ktorá sa doteraz učila od skúsenejších členiek zostavy Mateja Liptáka, by v Quebecu mala byť líderka. „Na úlohu jednotky som pripravená. Prílišný tlak si však nepripúšťam. Uškodil by mi,“ vraví 20-ročná tenistka.

Rodáčka z Košíc by mala za morom nastúpiť na obe dvojhry. Doteraz sa predstavila v prestížnej súťaži ženských tímov päťkrát s pozitívnou bilanciou 4:1. Dvojhru si vyskúšala dva razy – a zakaždým uspela. Pri svojej premiére v roku 2011 zdolala Češku Luciu Šafářovú, ktorá skrečovala. Navyše, v ich súboji o nič nešlo, keďže Češky v tom čase viedli už 3:0.

Omnoho dôležitejší duel odohrala Čepelová vlani. V 1. kole svetovej skupiny nastúpila na súboj s domácou Srbkou Bojanou Jovanovskou, s ktorou si poradila po veľkej dráme 5:7, 7:5 a 11:9. Pre Slovenky získala druhý bod a výrazne prispela k postupu do semifinále (víťazstvo následne spečatila Hantuchová).

V Kanade budú výkony Čepelovej zrejme opäť rozhodujúce. „Nie sme favoritky, čo by mohla byť naša výhoda. Domáce sa môžu po prvý raz v histórii dostať medzi elitu a tak budú pod veľkým tlakom,“ tvrdí Slovenka, ktorá je v posledných týždňoch vo výbornej forme. Naposledy sa predstavila na turnaji v Charlestone, kde to dotiahla až do finále a zdolala aj svetovú jednotku Serenu Williamsovú.

„Výborný výsledok mi určite pomôže, dodal mi sebavedomie. Netreba však zabúdať na to, že v Charlestone som hrala na antuke, kým v Quebecu na nás čaká tvrdý povrch. Podmienky budú úplne iné,“ upozorňuje Čepelová.

Päťdesiatudruhú hráčku sveta bude v Kanade podporovať aj jej osobný tréner Martin Zathurecký. Na pomoc si ho do tímu prizval Lipták. „Som rada, že za mnou pricestoval. Nik ma nepozná lepšie. Navyše, v posledných dňoch som viac hrala ako trénovala, takže mi jeho prítomnosť padla vhod,“ pochvaľuje si Čepelová.

V Kanade ju počas dvoch dní čakajú možno až tri zápasy. Po boku Janette Husárovej sa môže predstaviť aj vo štvorhre. „Je skvelé, že posilnila tím. Jej skúsenosti nám určite pomôžu, rozdá nám zopár rád,“ vraví Čepelová, ktorá sa k neúčasti tria Cibulková – Hantuchová – Rybáriková veľmi vyjadrovať nechcela. „Musíme sa s tým vyrovnať, nič iné nám nezostáva. Sústredím sa len na najbližší zápas a nezaoberám sa tým, čo bolo. Navyše, nálada v tíme je výborná,“ dodala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pohár federácie #Jana Čepelová