Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fed Cup: Do Kanady nepôjde ani Rybáriková, trápi ju chrbát

Magdaléna Rybáriková zo zdravotných dôvodov nebude k dispozícii kapitánovi slovenskej reprezentácie tenistiek Matejovi Liptákovi 19. - 20. apríla v Québec City proti Kanaďankám v zápase play off o svetovú skupinu Pohára federácie 2015 družstiev žien.

10.04.2014 22:12
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková.
debata (3)

„Po víťazstve v 1. kole na turnaji v Katoviciach mi Magda oznámila, že nemôže cestovať do Kanady pre problémy s chrbtom. Povedala, že po tomto podujatí si chce dopriať čas na rehabilitáciu a regeneráciu. Uviedla, že toto jej stanovisko je definitívne. Neviem, do akej miery je jej zranenie vážne, ale aj vzhľadom na dnešný úspech v 2. kole si myslím, že by sme ju s celým tímom dokázali dať zdravotne natoľko dokopy, aby mohla proti Kanaďankám odohrať aspoň jeden zápas,“ povedal Matej Lipták.

„Na základe situácie som začal konať a kontaktoval som Kristínu Kučovú, ktorá sa síce asi medzičasom dostala do hlavnej súťaže budúcotýždňového turnaja v Kuala Lumpure, ale zareagovala kladne. Kika teda v nedeľu odcestuje s našim tímom,“ skonštatoval Lipták.

Ako je známe, v Kanade nebudú popri Rybárikovej k dispozícii ani Dominika Cibulková a Daniela Hantuchová. Okrem mladšej zo sestier Kučových sú v kádri Jana Čepelová, Karolína Schmiedlová a novicka Michaela Hončová. Šéf domáceho realizačného štábu Sylvain Bruneau dal dôveru kvartetu Eugenie Bouchardová, Sharon Fichmanová, Aleksandra Wozniaková a Gabriela Dabrowská.

Dvadsaťtriročná Bratislavčanka Kristína Kučová figuruje na 146. priečke vo svetovom rebríčku WTA, dosiaľ bola najvyššie na 103. pozícii. Vo štvrtok prehrala v osemfinále v Katoviciach s jednoznačne favorizovanou niekdajšou jedenástkou renkingu Alizé Cornetovou (22.) z Francúzska tesne 3:6, 6:4, 3:6.

Vo Fed Cupe má bilanciu 1:2. Debutovala v roku 2008, naposledy v tejto súťaži hrala vo februári 2010. Ešte neabsolvovala tzv. živý zápas, teda za nerozhodnutého sta­vu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Pohár federácie #Kristína Kučová