Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šťastie sa usmialo na plnokrvnú Slovenku, smeje sa Čepelovej tréner

Slovenská tenistka Jana Čepelová postúpila do finále turnaja v americkom Charlestone a po zápase proti Belinde Bencicovej len ťažko hľadala slová.

06.04.2014 10:04
Jana Čepelová Foto: ,
Jana Čepelová.
debata (1)

„Ani sama fakt netuším, ako som to napokon dokázala. Necítim si nohy a som unavená, ale zároveň veľmi, veľmi šťastná. Od nadšenia neviem, čo vlastne povedať. Teraz sa musím zamerať na regeneráciu, aby som vo finále mohla odovzdať sto percent a bojovať zo všetkých síl ako dnes,“ povedala v interview ešte na kurte Čepelová, ktorá mala pomer „winnerov“ a nevynútených chýb 46:40, zdolaná 37:35. Slovenka zužitkovala 5 z 8 brejkbalov, Švajčiarka 5 zo 14, takže doplatila na nižšiu efektivitu. Bencicová nastrieľala 7 es, pri sieti zvládla iba 19 z 35 zákrokov.

„Bolo to veľmi náročné a nepredviedla som nejaký super výkon, ale neprestávala som bojovať. Zápasy mi dali zabrať, ale už zostáva len jeden, takže do toho môžem vložiť všetky zvyšky síl,“ predznamenala Čepelová pre agentúru SITA a dodala:

„Azda najkritickejšie to dnes bolo za toho stavu 1:4 v tajbrejku po mojich troch ľahkých chybách. Bolo mi jasné, že musím zapnúť hlavou a prísť na to, ako sa ešte môžem vrátiť do koncovky. Súperka mi vtedy veľmi pomohla tou dvojchybou. Snažila som sa ju rozbehávať, hrať dobrú dĺžku a vynucovať si jej chyby.“

Čepelovej kouč Martin Zathurecký, ktorý duel sledoval na diaľku, pretože sa po 35 dňoch v zámorí presunul domov, pre SITA skonštatoval: „Ťažko hodnotiť tento neskutočný zápas. Obe hráčky do toho dali viac ako maximum. Obe sa povzbudzovali po slovensky. Obe si zaslúžia absolutórium. Janka po zápase napísala: ‚Dráma, čo?‘. Bolo to plné zvratov a so šťastnejším koncom pre plnokrvnú Slovenku. Myslím si, že rozhodlo šťastie a obrovská bojovnosť Janky.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Čepelová #Charleston