Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neskutočný pocit, tešila sa hrdinka Čepelová. Pochválila ju aj Serena

Jana Čepelová sa stala po Kataríne Studeníkovej, Daniele Hantuchovej a Dominike Cibulkovej štvrtou slovenskou tenistkou v histórii, ktorá zdolala úradujúcu jednotku svetového rebríčka WTA vo dvojhre.

02.04.2014 11:04
Jana Čepelová Foto:
Jana Čepelová.
debata (2)

Dvadsaťročná Košičanka v utorok v 2. kole na zelenej antuke v americkom Charlestone prekonala jednoznačne favorizovanú domácu Serenu Williamsovú za 84 minút dvakrát 6:4, nešlo o prvoaprílový žart. „Neskutočný pocit, priatelia!!!!,“ referovala Čepelová na Facebooku.

Fedcupová reprezentantka SR v prvom sete pustila súperku z 5:0 na 5:4, ale nepovolila jej obrat. „Vtedy som si povedala, že musím hrať ďalej ako celý zápas. Podržala som to, Serena urobila chyby a ja som set dotiahla do víťazného konca. V druhom som hrala ešte lepšie. Prehrávala som 0:1 a potom som viedla 2:1. Vtedy si Serena vyžiadala ošetrenie, obviazali jej nohu. Viedla som 5:3, Američanka ešte znížila na 5:4, dostala som sa k dvom mečbalom a druhý som premenila,“ rekapitulovala Čepelová podľa webu Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Mečbal zápasu

Kouč Martin Zathurecký sledoval duel z Bratislavy: „Boli sme dohodnutí, že sa po 35 dňoch v zámorí vrátim domov. Janke počas zápasu pomáhala Janette Husárová.“ Čepelovú pri rozohrávke rozbolelo rameno, zobrala si utišujúce tabletky, napokon sa tento limit neprejavil: „Ďakujem Janette Husárovej za skvelé hecovanie v oboch mojich dueloch v Charlestone. Po zápase so Serenou išla hrať štvorhru, ani sa nestihla riadne rozcvičiť.“

Čepelovú v osemfinále čaká lepšia zo stretnutia Rusky Jeleny Vesninovej s Češkou Petrou Cetkovskou: „V tenise sa často stáva, že po takomto výsledku hráčka prehrá. Verím, že to nebude môj prípad!“

Sedemnásťnásobná grandslamová hrdinka vo dvojhre Serena ťahala priamo na Family Circle Cupe šnúru 15 zápasových triumfov. V sobotu sa radovala v Miami zo svojho 7. miestneho titulu, vo finále zdolala Číňanku Na Li.

Prechod na iný povrch sa jej nevydaril, odmietla však ponúkané alibi a vyzdvihla kvality mladej Slovenky: „Veci sa dnes zjavne nevyvíjali podľa mojich predstáv. Súperka skvele kontrovala, vrátila mi nazad kopu loptičiek. Všetka úcta, počínala si dobre. Usilovala sa zo všetkých síl a zrejme predviedla svoj vrcholný tenis. Pred zápasom som fakt nič netušila o jej hre a ona vytiahla naozaj dobrý výkon. Ja som nemala deň, nebolo mi dnes súdené. Nemala som pritom nejaké problémy s tým prechodom z ‚hardu‘, ba cítila som sa v tomto smere skutočne dobre. V minulosti som takúto situáciu veľa razy zvládla, takže žiadne výhovorky. Som však mŕtva. Potrebujem zopár týždňov bez tenisu, aby som si dobila baterky.“

Tridsaťdvaročná Američanka k svojej indispozícii uviedla: „Príliš ma to neovplyvnilo.“ Serena na antuke uspela v predchádzajúcich 28 vystúpeniach. Od vlaňajšieho marca prehrala dovedna len piaty zápas.

Dvojnásobná juniorská majsterka Európy z roku 2010 Čepelová figuruje na 78. pozícii v počítačovom poradí. V neoficiálnej prepočtovej online verzii jej teraz patrí 72. post, dosiaľ najvyššie bola na 61. mieste. V minulosti trikrát zdolala niektorú z členiek Top 30, jej renkingovým osobným rekordom bolo februárové víťazstvo nad Samanthou Stosurovou v katarskej Dauhe. Austrálska grandslamová šampiónka sa vtedy nachádzala na 16. stupienku v hodnotení.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Čepelová #Serena Williams