Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Famózna Čepelová zdolala svetovú jednotku Serenu Williamsovú!

Slovenská tenistka Jana Čepelová si pripísala najcennejší skalp svojej kariéry, keď na turnaji v americkom Charlestone (710 000 $, antuka) zdolala v druhom kole Serenu Williamsovú 6:4, 6:4.

02.04.2014 03:14 , aktualizované: 07:51
Jana Čepelová Foto: ,
Jana Čepelová.
debata (5)

Stále iba dvadsaťročná Košičanka začala nebojácne, aj keď Williamsová je známa svojimi pomalšími rozbehmi v zápasoch. Na ukazovateli skóre ani nie po polhodine hry svietilo 5:0 v prospech slovenskej tenistky na podaní. Serena tak čelila hrozbe kanára, no sériou štyroch vyhraných gemov v rade znížila na 4:5. Mladá Čepelová však na servise ukázala pevné nervy, a prvý set dopodávala s výsledkom 6:4.

„Za stavu 5:0 som znervóznela, ale zvládla som to. Predsa len na druhej strane dvorca stojí svetová jednotka a nikdy netušíte, čo všetko sa môže stať. Bola to pre mňa náročná situácia, ale som skutočne rada, že som dotiahla set do víťazného konca,“ poznamenala zverenka Martina Zathureckého.

Druhý set bol o poznanie vyrovnanejší. Čepelová hneď v úvode druhého setu Williamsovú brejkla, a brejk následne potvrdila, čím sa ujala vedenia 2:0. Serena bola odhodlaná zápas otočiť a čiastočne tomu napovedali tri vyhrané gemy v rade a vedenie 3:2. Ani tento stav však talentovanú Košičanku z miery nevyviedol, naďalej si počínala bez rešpektu no s rozvahou a za stavu 5:4 a 40:30 premenila svoj druhý mečbal.

Slovenská nádej po víťazstve, ktoré obletelo svet, neskrývala radosť. „Neskutočný pocit. Ďakujem všetkým za podporu,“ boli jej prvé slová na oficiálnom facebookovom konte.

Serena Williamsová. Foto: Reuters, ADAM HUNGER
Williamsová, Azarenková, finále US Open Serena Williamsová.

„Je evidentné, že veci na kurte nefungovali tak, ako mali. Stála proti mne skvelá súperka, ktorá odvrátila mnoho loptičiek. Pred zápasom som o nej skutočne nič netušila. Hrala proti mne veľmi dobre. Nebol to môj deň, nebolo mi súdené vyhrať,“ uviedla na webe turnaja Serena Williamsová, ktorá mala v prvom kole voľný žreb.

Išlo o prvý vzájomný zápas Čepelovej a o 12 rokov staršej šestnásťnásobnej grandslamovej šampiónky. „Patrí jej poklona, odviedla skvelú prácu. Snažila sa zo všetkých síl a pravdepodobne hrala najlepšie, ako vie,“ dodala Serena na adresu Čepelovej a k vlastnému najbližšiemu programu poznamenala: „Plánujem ísť na dovolenku, potrebujem si vziať nejaký čas voľno. Musím sa zhlboka nadýchnuť a dať dohromady. Myslím si, že práve to by mi malo pomôcť vo zvyšku antukovej časti sezóny.“

Za svoje doterajšie účinkovanie si Janka Čepelová (78. v rebríčku WTA) z turnaja okrem zážitku na celý život odnesie aj 8 400 dolárov a 55 bodov do rebríčka WTA. V osemfinále sa stretne s lepšou z dvojice Cetkovská – Vesninová.

Dvojhra v Charlestone – 2. kolo:
Jana Čepelová (SR) – Serena Williamsová (USA-1) 6:4, 6:4 za 86 minút

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Čepelová #Serena Williams