Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Miami videlo najkratší zápas. Trval 28 minút

Diváci sa ani nestačili usadiť, hráči poriadne zahriať. A už bol koniec. Tenisový turnaj ATP v Miami sa dočkal nevídanej kuriozity.

21.03.2014 15:32
Bernard Tomič Foto: ,
Bernard Tomič.
debata

Súboj medzi Fínom Jarkkom Nieminenom a Austrálčanom Bernardom Tomičom sa do dejín zapíše ako najkratší na profesionálnom okruhu. Nieminen vyprevadil súpera z kurtu za 28 minút a 20 sekúnd po výsledku 6:0, 6:1.

„Je náročné uvedomiť si, že som tak rýchlo dohral zápas. Nie som na to zvyknutý,“ vravel po poslednej loptičke fínsky tenista. „Tomič rozhodne nič nevypustil, hral až do konca,“ dodal.

Prekvapujúco pokojne niesol potupnú prehru rodák zo Stuttgartu, ktorého korene siahajú do Chorvátska a Bosny. „Bol to môj prvý zápas po operácii, je to súčasť rehabilitačného procesu,“ tvrdil povestný búrlivák, ktorý má za sebou už viacero excesov. „Priznávam však, že som nenechal na kurte to najlepšie, čoho som schopný. Dúfam, že už čoskoro sa opäť dostanem do formy,“ dodal Tomič.

Svojich fanúšikov síce nepotešil, jednému človeku však predsa len urobil radosť. Je ním držiteľ doterajšieho rekordu Carsten Arriens. Bývalý nemecký tenista dostal pred osemnástimi rokmi výprask 6:0, 6:0 od Brita Grega Rusedského. Na kurte však strávil o minútu viac ako Tomič.

Len pre porovnanie: najdlhší tenisový zápas trval jedenásť hodín a päť minút. Toľko času strávili na dvorci Američan John Isner a Francúz Nicolas Mahut v 1. kole Wimbledonu 2010. Dokopy odohrali 183 hier, piaty set vyhral po ôsmich hodinách a pätnástich minútach Isner. Výsledok? 70:68!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bernard Tomic #Jarkko Nieminen