Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Venus pomstila Serenu. Po dvoch rokoch má titul z okruhu WTA

Tenistka Venus Williamsová sa v Dubaji dočkala po dvoch rokoch turnajového titulu na okruhu WTA. Američanka vo finále zdolala Francúzku Alizé Cornetovú 6:3, 6:0 a do svojej zbierky pridala 45. trofej.

22.02.2014 20:20
Venus Williamsová Foto: ,
Venus Williamsová s trofejou za víťazstvo na turnaji v Dubaji.
debata

Naposledy sa vo finále radovala v roku 2012 v Luxemburgu.

Bývalá svetová jednotka, ktorú od roku 2011 prenasledovali zdravotné problémy, zdolala Cornetovú aj vo štvrtom vzájomnom zápase a ani tentoraz nestratila ani set. Dokonale tak pomstila svoju mladšiu sestru Serenu, ktorú Francúzka prekvapivo vyradila v semifinále. „Rozdiel medzi Serenou a mnou bol len v tom, že som trafila viac loptičiek do kurtu,“ vyhlásila s úsmevom Venus, ktorá predĺžila svoju víťaznú sériu v Dubaji na 15 zápasov. V rokoch 2009 a 2010 tu získala titul a od tej doby na tomto turnaji nehrala.

Tento rok mohla štartovať vďaka divokej karte, ktorú naplno využila. „Prežila som dobrý týždeň. Všetko do seba zapadalo,“ povedala Williamsová. V rebríčku WTA sa posunie zo 44. na 29. miesto.

Cornetová so súperkou držala krok, vo výmenách sa jej vyrovnala, ale v rozhodujúcich chvíľach mala vždy navrch Williamsová. Druhý set, v ktorom dostala kanárika, trval 48 minút, o štyri viac ako úvodný. „Povedala by som, že 6:3 , 6:0 je trochu kruté na zápas, ktorý trval vyše hodinu a pol, takže mám pocit, že to bol celkom boj. Ona bola lepšia, hrala agresívnejšie,“ skonštatovala Cornetová.

Dvojhra – finále:
Venus Williamsová (USA) – Alizé Cornetová (Fr.) 6:3, 6:0 za 92 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #WTA #venus williamsová #Dubaj #Alizé Cornetová