Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Radwanská nemá problém s nahotou ani potkanmi

Keď vyhrala prvý set, neprejavila ani záblesk radosti. Po prehre v druhom by ste na nej náznaky po panike len ťažko hľadali. Agnieszka Radwanská, súperka Dominiky Cibulkovej v semifinále Australian Open, je akoby ženou bez emócií.

22.01.2014 20:31
debata (3)
Agnieszka Radwanská. Foto: SITA
Agnieszka Radwanská Agnieszka Radwanská.

Poľka to potvrdila aj počas štvrťfinálového súboja s Victoriou Azarenkovou, ktorej prekazila sen o ďalšej úspešnej obhajobe na dvorcoch v Melbourne.

„V skutočnosti som však nesmierne šťastná – z toho, že som konečne zdolala Victoriu a odohrala v Austrálii svoje najlepšie štvrťfinále. Podala som výkon na hranici svojich možností,“ vravela pre oficiálnu stránku turnaja 24-ročná rodáčka z Krakova, ktorej grandslamovým maximom je finále Wimbledonu spred dvoch rokov.

Radwanská síce pôsobí veľmi nenápadným dojmom, ale jej život rozhodne nie je nudný. Je silne veriacou katolíčkou – ako väčšina Poliakov. Pred časom sa dokonca zúčastnila vo vlasti kampane s názvom Nehanbím sa za Ježiša! Vo videu presviedčala ľudí, aby s hrdosťou prezentovali svoju vieru. Netrvalo však dlho a z kampane ju vylúčili. Dôvod? Cirkvi sa nepozdávalo, že v lete minulého roka pózovala nahá pre magazín ESPN.

Fotografie Agnieszky Radwanskej pre magazín ESPN

Pozornosť fanúšikov i súperiek na seba pútala bývalá svetová dvojka (júl 2012) aj pred tromi rokmi. Kým ostatné tenisové hviezdy neodolali psom či mačkám, Radwanskej srdce si získali potkany. „Sú rovnako milé ako mačiatka. Vôbec nie sú hrozné, ako si myslia mnohí ľudia,“ tvrdila o svojich miláčikoch, ktorým dala mená Flippy a Floppy. Obaja však napokon skončili v adoptívnych rukách – Radwanská, ktorej sestra Urszula je taktiež profesionálnou tenistkou, na nich totiž nemala dostatok času.

O rok neskôr ohlásila rozchod aj so svojím otcom Robertom – dovtedajším trénerom. Ich vzťahy sa narušili po Roland Garros 2011. Vo štvrtom kole podľahla Agnieszka po tesnom výsledku (6:7, 5:7) ruskej kráske Marii Šarapovovej, čo Robert ťažko niesol. „Potrebovala by psychiatra či psychológa,“ hneval sa. Za súčasnou päťkou svetového rebríčka odvtedy stojí Tomasz Wiktorowski.

Pod jeho vedením sa Radwanskej darí. Celkovo vyhrala už trinásť turnajov na okruhu WTA, s Wiktorowskim za chrbtom deväť. Vlani zdvíhala vyznávačka defenzívneho štýlu nad hlavu víťaznú trofej trikrát – vrátane turnaja v Sydney, kde si vo finále poradila práve s Cibulkovou, ktorej nepovolila ani hru. Slovenka jej však sklamanie vrátila v Stanforde, kde ju zdolala po trojsetovej bitke. „S Dominikou sa veľmi dobre poznáme. Po prvý raz sme spolu hrali hádam už ako deväťročné. V súčasnosti predvádza naozaj výborný tenis,“ vzdala poklonu súperke.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Agnieszka Radwanská #Australian Open