Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čepelová obdivuje Nadala. Nabudí ju aj AC/DC

Pred dvomi rokmi si na Australian Open odkrútila medzi seniormi premiéru. Rozlúčka prišla rýchlo - po prvom kole kvalifikácie. Vlani už okúsila na prvom grandslamovom turnaji sezóny atmosféru hlavnej súťaže a dotiahla to do druhého kola.

13.01.2014 09:00
Jana Čepelová   Foto:
Jana Čepelová.
debata

Mladá slovenská tenistka Jana Čepelová nechýba v Melbourne Parku ani teraz. V noci z pondelka na utorok nastúpi na zápas 1. kola, v ktorom vyzve Srbku Bojanu Jovanovskú. Obe tenistky na seba narazia takmer po roku. Vo februári 2013 sa stretli v rámci Pohára federácie a úspešnejšia bola Čepelová, ktorá zvíťazila po veľkom boji 7:5, 5:7, 9:11. „Rozhodne ma nečaká jednoduchý súboj, nemám pred ním veľké oči. Na grandslame ma poteší každý vyhraný zápas,“ vraví skromne 20-ročná Košičanka.

Okrem 34. hráčky sveta (Čepelovej patrí v rebríčku WTA 70. pozícia) sa musí sympatická Slovenka vysporiadať aj s úmornými horúčavami. Teplota vzduchu by sa mala v Melbourne priblížiť v najbližších dňoch až k 40 stupňom Celzia.

„V Austrálii trénujem už niekoľko dní, počas ktorých som sa snažila aklimatizovať. Podmienky budú napriek tomu určite náročné, ale súperka bude mať také isté,“ tvrdí Čepelová, ktorú na zápasy naladí dobrá hudba – napríklad aj od austrálskej rockovej legendy AC/DC.

Obdivovateľka Rafaela Nadala bola na minuloročnom Australian Open blízko k postupu do 3. kola. Po vyrovnanom boji sa napokon tešila Belgičanka Yanina Wickmayerová.

Nezabudnuteľné spomienky jej však na austrálsky grandslam zostanú ešte z juniorských čias. V roku 2010 vyhrala spolu so Chantal Škamlovou štvorhru. „Zakaždým, keď prídem do Austrálie, spomeniem si na tie radostné okamihy. Za svoj najväčší úspech však považujem 3. kolo vo Wimbledone 2012, do ktorého som postúpila ako kvalifikantka,“ prezrádza zverenkyňa Martina Záthureckého. S akými cieľmi vstúpila do novej sezóny?

„Najmä, aby som bola zdravá a vyhýbali sa mi zranenia. Potom môžem pomýšľať na úspechy. Na konci sezóny by som sa chcela v rebríčku nachádzať na takom mieste, ktoré by bolo mojím novým maximom,“ zakončila Čepelová. Len pre pripomenutie: v renkingu WTA bola najvyššie v júni 2013, keď sa vyšplhala na 61. miesto.

Kližan sa predstaví v hlavnej súťaži Australian Open

Slovenský tenista Martin Kližan si zahrá v hlavnej súťaži Australian Open. V sobotňajšom 3. kole kvalifikácie síce prehral s Rakúšanom Dominicom Thiemom za 76 minút 2:6, 5:7, ale na turnaji sa predstaví ako tzv. lucky loser, keď zo zdravotných dôvodov uvoľnil miesto Španiel Nicolás Almagro. Vo finále kvalifikácie sa skončila púť Andreja Martina – prehral s Litovčanom Ričardasom Berankisom 3:6, 1:6.

Pondelňajší program Slovákov
Muži, 1. kolo: Djokovič (Srb.-2) – Lacko (SR), Kližan (SR) – Isner (USA-13). Ženy, 1. kolo: Čepelová (SR) – Jovanovská (Srb.-33.), Cibulková (SR-20) – Schiavoneová (Tal.), Rybáriková (SR-32) – Petkovicová (Nem.), Schmiedlová (SR) – Babosová (Maď.).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan #Lukáš Lacko #Australian Open #Jana Čepelová