Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď to zostane vyhrotené, ťažko uspejeme, vraví Lacko

Finalisti Davisovho pohára 2005 tenisových reprezentačných družstiev mužov Slováci v ostatných piatich sezónach v tejto súťaži bez výnimky začínali vonku a vždy prehrali.

20.12.2013 13:41
Lukáš Lacko Foto: ,
Lukáš Lacko.
debata

Už dvojnásobný Tenista roka v SR Lukáš Lacko verí, že výhoda domáceho prostredia 31. januára – 2. februára v Bratislave proti Lotyšom v I. kole I. skupiny euroafrickej zóny môže privodiť zmenu a vyhnutie sa záchranárskym úlohám.

„Konečne hráme ten prvý zápas doma a dúfam, že to pred vlastnými fanúšikmi zlomíme,“ povedal Lukáš Lacko na brífingu počas štvrtkového vyhlásenia bilančnej ankety Slovenského tenisového zväzu (STZ) v priestoroch NTC.

Lotyšsko disponuje Ernestsom Gulbisom, 24. vo svetovom rebríčku. „Tie prvé zápasy sezóny často hráme proti tímom, ktoré majú jedného extrémne dobrého tenistu a ten nás pri dobrej forme dokáže oboch poraziť. Je potom zložité presadiť sa cez singlovú dvojku a štvorhru, využiť slabiny súpera. Býva to otvorené do posledného zápasu, takéto čosi sa črtá aj teraz,“ predznamenal 26-ročný piešťanský rodák. Postupujúci si vo finálovom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny v apríli zmeria sily s Rakúšanmi, družstvo SR by malo výhodu domáceho prostredia.

Zverenec Ladislava Simona Lacko začiatkom roka prostredníctvom Twitteru spochybnil dôvody absencie singlového kolegu na Ukrajine, teraz k internej situácii otvorene povedal: „Škoda toho zápasu, najmä prístupu Martina Kližana. Bolo to dosť vyhrotené. Potom sa mu nedarilo obhajovať body zo sezóny 2012. Na konci roka aj chcel hrať, mal však zranenie. V tíme bolo cítiť snaha byť v pohode, ale pretrvával akýsi pocit krivdy. Nebolo to ako počas zápasov predtým. Dúfam, že už najbližšie sa dáme všetci dokopy a vráti sa tá niekdajšia atmosféra. Keď to zostane vyhrotené, ťažko sa budú robiť výsledky. S Martinom pociťujeme vzájomný rešpekt, prehodíme pár slov, porozprávame sa, ale nie je to také, aké bývalo. Zostalo to trochu naštrbené a bol by som rád, ak by sa to dostalo do bývalých koľají.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan #Lukáš Lacko #Davisov pohár #Tenista roka