Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal postúpil na Turnaji majstrov do finále, vyzve Djokoviča

Španielsky tenista Rafael Nadal po troch rokoch druhý raz vo svojej kariére postúpil do finále výberového šampionátu Barclays ATP World Tour Finals v Londýne.

10.11.2013 16:53 , aktualizované: 22:48
Rafael nadal, Roger Federer Foto: ,
Rafael Nadal (vľavo) a Roger Federer po semifinálovom zápase Turnaja majstrov.
debata

Líder svetového rebríčka zvíťazil v úvodnom nedeľňajšom semifinále dvojhry nad bývalou jednotkou renkingu Rogerom Federerom zo Švajčiarska v už 32. vzájomnom zápase za 80 minút 7:5, 6:3.

„Som veľmi spokojný. Zatiaľ sa mi darí perfektne sa lúčiť so sezónou, ktorá je jedna z mojich najlepších. Turnaj, na ktorom som v minulosti prehrával a neprinášal mi veľa radosti, mi tentoraz vychádza skvele. Roger mal trochu smolu v tom, že včera hral proti Juanovi Martínovi Del Potrovi. Ja sa budem vo finále usilovať zo všetkých síl. Je to výnimočné podujatie, jedno z najlepších v tenisovom svete,“ cituje Nadala BBC.

Druhým finalistom sa stal srbský obhajca titulu Novak Djokovič nasadený ako druhý. Zverenec Mariána Vajdu zvíťazil v sobotňajšom semifinále nad švajčiarskym debutantom medzi elitou Stanislasom Wawrinkom, sedmičkou turnaja, za 85 minút dvakrát 6:3.

V prvom sete dosiahol Djokovič obrat z manka 1:2 s brejkom. Rozhodol na príjme v ôsmej hre, v deviatej si poradil s jednou hrozbou straty servisu. V druhej časti Srb okamžite unikol na 2:0. Nezužitkoval síce šancu na „poistku“ v tretej hre a dokonca dve možnosti v piatej, ale v pohode si udržiaval náskok brejku. V celom druhom sete odovzdal len dva fiftíny pri vlastnom servise. Postup oslavoval na returne v deviatej hre.

„Bol to zápas, ktorý som si veľmi vychutnal. Výkon bol určite najlepší z mojich doterajších na tomto turnaji. Stanovi gratulujem k skvelej sezóne vrátane tohto týždňa. Nemyslím si však, že som nezdolateľný. Nik nie je. Beriem to krok za krokom, nehľadím prehnane dopredu a pomáha mi to zachovávať si koncentráciu. Finále bude výborné. Dúfam, že publikum si ho užije, lebo mi na kurte nepochybne. Medzi mnou a Rafom sú to vždy vzrušujúce súboje. Azda sa dá skonštatovať, že sa navzájom pomerne dobre poznáme. Niet tam už nejakých tajomstiev a lepší vyhrá,“ predznamenal Djokovič.

Dvojhra – semifinále:
Rafael Nadal (Šp.-1) – Roger Federer (Švaj.-6) 7:5, 6:3 za 80 minút
Novak Djokovič (Srb.-2) – Stanislas Wawrinka (Švaj.-7) 6:3, 6:3 za 85 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roger Federer #Novak Djokovič #Turnaj majstrov