Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenská špička vyzve tenistov z elitnej stovky

Najbližší týždeň sa v Bratislave ponesie v znamení tenisu. V Národnom tenisovom centre v pondelok odštartuje 14. ročník najväčšieho turnaja na Slovensku - challengerového Slovak Open.

04.11.2013 08:30
Bernard Tomic Foto: ,
Bernard Tomic je jedným zo siedmich hráčov zo svetovej stovky, ktorí sa predstavia na turnaji Slovak Open
debata

Obhajcom titulu je Lukáš Rosol, ktorý si vlani po mimoriadne dramatickej trojsetovej bitke poradil s Nemcom Björnom Phuaom (6:7, 7:6, 7:6). Český tenista je jednotkou podujatia a spomedzi všetkých hráčov sa môže pochváliť najlepším renkingom v rebríčku ATP (44. miesto).

Veľkú pozornosť priťahuje aj Austrálčan narodený v Stutgarte Bernard Tomic (55. v rebríčku). Dvojka turnaja sa v tejto sezóne dočkala svojho prvého triumfu na okruhu (v Sydney), no neslávne známy je aj vďaka svojmu otcovi a trénerovi v jednej osobe – Johnovi, ktorému súd nedávno vymeral 8-mesačný podmienečný trest. Dôvod? Uznal ho vinným z napadnutia synovho tréningového partnera Thomasa Droueta, ktorý skončil so zlomeným nosom a ďalšími poraneniami na tvári.

Aj vďaka Austrálčanovi sa v Bratislave predstaví sedem hráčov z elitnej svetovej stovky. Organizátori rátali s o niečo väčším počtom, no z turnaja sa postupne odhlásili Cyperčan Marcos Baghdatis (84. v rebríčku ATP a víťaz z roku 2004) či Chorvát Ivo Karlovič (75.).

Tenisoví fanúšikovia sa však môžu tešiť na kompletnú slovenskú špičku na čele s Martinom Kližanom a Lukášom Lackom. Najvyššie nasadeným spomedzi domácich hráčov je Lacko, ktorý je štvorkou turnaja.

Dotácia je 64-tisíc eur. Víťaz si odnesie 9 200 eur a 100 bodov do svetového rebríčka. Kto sa ním napokon stane, bude jasné v nedeľu, keď sa uskutoční finále (od 16.00). Zaujímavosťou je, že Slovak Open v jeho trinásťročnej histórii dosiaľ nik nevyhral dvakrát. V tomto roku môžu prepísať históriu traja hráči – Rosol, Kližan a Lacko. Mimochodom, okrem dvojice aktuálnych daviscupových reprezentantov zdvihli trofej nad hlavu aj ďalší traja Slováci – Karol Kučera (2001), Dominik Hrbatý (2005) a Michal Mertiňák (2006).

Cena vstupeniek je až po štvrťfinále 1 euro. Na semifinále a finále si záujemcovia priplatia o dve eurá navyše. Deti do 150 cm a dôchodcovia nad 70 rokov majú vstup zdarma.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bernard Tomic #Martin Kližan #Lukáš Lacko #Slovak Open #Lukáš Rosol