Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Del Potro zdolal v Šanghaji Nadala, nepustil mu ani set

Argentínsky tenista Juan Martín del Potro zdolal v semifinále v Šanghaji svetovú jednotku Rafaela Nadala zo Španielska 6:2, 6:4 a postupom do finále si zabezpečil účasť na Turnaji majstrov.

12.10.2013 16:25
Juan Martín Del Potro Foto: ,
Juan Martín Del Potro.
debata

O titul si v Číne zahrá s obhajcom Srbom Novakom Djokovičom, ktorý vyradil Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu 6:2, 7:5.

Dvadsaťpäťročný Del Potro zdolal španielskeho súpera prvýkrát po štyroch rokoch a stal sa štvrtým istým účastníkom záverečného podujatia sezóny. Do Londýna sa už kvalifikovali Djokovič, Nadal a jeho krajan David Ferrer. Po odhlásení zraneného Brita Andyho Murrayho sú k dispozícii ešte štyri voľné miesta.

Djokovič zdolal Tsongu, ktorý sa tiež usiluje o miesto na Turnaji majstrov, po deviaty raz za sebou a predĺžil sériu neporaziteľnosti v Číne na 19 zápasov. Druhý hráč sveta minulý týždeň obhájil titul v Pekingu a o rovnaký kúsok usiluje v Šanghaji.

V nedeľu Djokoviča čaká jubilejné 60. finále v kariére. V zápasoch o titul má bývalá svetová jednotka bilanciu 38 výhier, z toho štyri zaznamenala tento rok. S Del Potrom, ktorý bude útočiť na štvrtý tohtoročný a celkovo 17. triumf, sa dvadsaťšesťročný Srb stretne štvrtýkrát v sezóne. V Dubaji a vo Wimbledone vyhral Djokovič, v Indian Wells uspela svetová päťka.

Dvojhra – semifinále:
Juan Martín Del Potro (Arg.-6) – Rafael Nadal (Šp.-2) 6:2, 6:4
Novak Djokovič (Srb.-1) – Jo-Wilfried Tsonga (Fr.-7) 6:2, 7:5

debata chyba
Viac na túto tému: #djokovič #Nadal #Šanghaj #del potro #masters