Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič: Vajda je prvým mužom môjho tímu. A ním aj zostane

Srbský líder svetového rebríčka tenistov Novak Djokovič rezolútne poprel oprávnenosť chýrov o možnom konci jeho spolupráce so slovenským trénerom Mariánom Vajdom.

02.10.2013 16:07
US Open, Nadal, Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata

„Je prvý muž môjho tímu a ním aj zostane,“ cituje Djokoviča Kurir, ktorý predtým – s odvolaním sa na svoje zdroje – hlásil, že kooperácia sa skončí na januárových melbournských grandslamových Australian Open. V podobnom, hoci netermínovanom a nezáväznejšom tóne, referoval aj francúzsky L'Equipe.

„Viem viac ako vy, ale neprislúcha mi hovoriť o tom. Novak pristúpi k zmene, keď to bude považovať za nevyhnutné. Prijme najlepšie rozhodnutie. Som si istý, že nasledujúca sezóna mu bude patriť. Už na tom pracuje,“ cituje L'Equipe Dušana Vemiča, ktorý pred septembrovým nadviazaním spolupráce s Kristinou Mladenovicovou bol v zázemí Djokoviča ako Vajdov asistent a napríklad v zastúpení viedol časť prípravy pred newyorskými US Open, čo slovenský kouč po Wimbledone potvrdil pre agentúru SITA.

Šumy o možnej zmene zosilneli po tom, ako do realizačného štábu v lete pribudol poľský poradca Wojciech Fibak. Djokovič počas tohtotýždňového turnaja v Pekingu, na ktorom môže stratiť post svetovej jednotky, podľa Tennis World uviedol, že po medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických pracoval v Monte Carle práve s Fibakom. Dvadsaťšesťročný Belehradčan teraz predznamenal, že rozhodnutie o prípadnom pokračovaní tejto kooperácie padne po ázijskom turné.

Vajda je trénerom Djokoviča od polovice sezóny 2006. Od leta 2009 do apríla 2010 sa delil o kompetencie s Američanom Toddom Martinom, kým Srb na rozlúsknutie nejasnej situácie napokon vyhlásil: „Nepracujem už s Toddom Martinom. Nechcem sa s ním viac radiť. Skúšal som pracovať s dvoma trénermi a Todd je fantastický človek, ktorý má skúsenosti na rozdávanie, ale v konečnom dôsledku tento model nefungoval. Rozišli sme sa v dobrom. Rozhodol som sa mať opäť iba jedného kouča na plný úväzok – Mariána Vajdu. Dúfam, že nás čaká veľa úspechov.“

Na sklonku predmetného ročníka 2010 sa Djokovič podieľal na triumfe Srbska v Davisovom pohári a jeho následná sezóna 2011 patrí medzi najúspešnejšie v histórii tenisu. Získal počas nej 10 titulov. Vlani nazbieral 6 trofejí, tento rok zatiaľ 3 primáty vrátane vrcholných AO. Vo finále Wimbledonu prehral s domácim Andym Murraym a vo finále US Open nestačil na Španiela Rafaela Nadala.

debata chyba
Viac na túto tému: #djokovič #vajda