Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič vydrel postup do finále, vyzve ho Nadal

Srbský tenista Novak Djokovič a Španiel Rafael Nadal budú v pondelok od 23.00 h SELČ na 23-tisícovom Arthur Ashe Stadium súperiť o titul na US Open.

07.09.2013 22:40 , aktualizované: 08.09.2013 02:12
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič odvracia podanie Stanislasa Wawrinku.
debata (1)

Zverenec Mariána Vajdu zvíťazil v úvodnom sobotňajšom semifinále nad debutantom v takejto fáze na úrovni veľkej štvorky Stanislasom Wawrinkom zo Švajčiarska tesne 2:6, 7:6 (4), 3:6, 6:3, 6:4.

Španiel Nadal sa toľko nenadrel. V semifinále zdolal Francúza Richarda Gasqueta 6:4, 7:6 a 6:2.

Obaja tenisti sa stretnú vo finále US Open tretíkrát, o titul na grandslamovom turnaji súperili doteraz päťkrát, Španiel má s belehradským rodákom negatívnu bilanciu 2:3.

Djokovič vyznieval od začiatku štvrtého setu súboja s Wawrinkom sviežejšie, aktívnejšie a priebojnejšie, v predmetnej fáze už nečelil žiadnemu brejkbalu. V predchádzajúcich piatich zápasoch strávil na kurte o 4,5 hodiny menej.

V druhom dejstve sa favorizovaný Djokovič dostal z manka 2:4. Súper sa pri skóre 1:4 z jeho pohľadu vo štvrtom sete nechal ošetriť v šatni. V strhujúcom 21-minútovom treťom geme rozhodujúcej časti s 12 zhodami sa Wawrinka vymanil z 5 jednotlivých brejkbalov. Srb síce na príjme v piatom geme premrhal náskok 40:15 a začínal byť až frustrujúco neefektívny v kľúčových okamihoch na príjme, ale bekhendovým returnom tesne za sieť si vynútil Švajčiarovo zlyhanie pri „vynútenom“ bekhendovom voleji a súper potom prepálil bežný bekhend. „Nole“ sa následne už dokázal bez zachvenia dopodávať k víťazstvu. Na servise v desiatej hre unikol na 40:5, vzápätí poslal forhend do siete, potom však vypáli eso na „téčko“.

Dvadsaťšesťročný Belehradčan Djokovič potreboval práve prienik do finále v lokalite Flushing Meadows na to, aby si vlastnými silami zabezpečil zotrvanie na čele dlhodobého svetového rebríčka ATP po tomto podujatí.

Dvojhra mužov – semifinále:
Novak Djokovič (Srb.-1) – Stanislas Wawrinka (Švaj.-9) 2:6, 7:6 (4), 3:6, 6:3, 6:4
Rafael Nadal (Šp.-2) – Richard Gasquet (Fr.-8) 6:4, 7:6, 6:2

1 debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #djokovič #New York #Nadal