Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Premiéru si užil. Aj vďaka skrinke vedľa Hewitta

Odbil si veľkú premiéru. Hoci jej chýbal víťazný koniec, po poslednej lopte nesmútil

27.08.2013 12:10
Lleyton Hewitt Foto: ,
Lleyton Hewitt - vzor Andreja Martina.
debata

Slovenský tenista Andrej Martin má za sebou debut v hlavnej súťaži grandslamových turnajov. V 1. kole US Open nestačil na kazašského kvalifikanta Michaila Kukušina, ktorému podľahol v troch setoch (4:6, 6:7, 5:7). „Pred nástupom na dvorec som nebol nervózny, aj keď určité napätie som pociťoval. Sústredil som sa však najmä na to, že sa mi práve plní sen,“ vravel po pondelňajšom zápase Martin.

Bratislavskému rodákovi pomohlo k postupu do hlavnej súťaže aj šťastie. Vo finále kvalifikácie nestačil na Francúza Serru, ale napokon postúpil ako lucky loser. „Už pred finálovým zápasom som vedel, že mám šancu aj v prípade prehry. Keď som sa dozvedel, že je to realita, vedel som, že z New Yorku budem odchádzať len s dobrými pocitmi. Predsa len, v porovnaní s menšími turnajmi je grandslam niečím úplne iným. Hrá tu kompletná svetová špička – 250 najlepších hráčov. Tenista si len ťažko môže predstaviť niečo lepšie,“ tvrdí 23-ročný tenista.

Videorozhovor s Andrejom Martinom.

Počas bitky o postup do 2. kola mal v hľadisku významnú podporu zo Slovenska. Jeho výkon pozorne sledovali Dominik Hrbatý s kapitánom davicupového tímu Milošom Mečířom. „Bol to príjemný pocit. Od takých osobností si podporu veľmi vážim. Mrzí ma však, že som sa im neodvďačil lepším výsledkom. Verím však, že podobných zápasov sa ešte dočkám a v budúcnosti zužitkujem cenné skúsenosti vo víťazný koniec.“

Martin si odnesie z New Yorku aj menší bonus. Okrem suvenírov mu bude grandslamovú premiéru pripomínať aj stretnutie s obľúbeným vzorom. „Odmalička som mal rád Lleytona Hewitta. A náhodou mal skrinku hneď vedľa mňa,“ prezradil.

Cieľom nádejného tenistu je čo najrýchlejší prienik do elitnej svetovej stovky rebríčka. „Tajným snom je zahrať si v tomto roku na Masters najlepších ôsmich hráčov challengerovej úrovne. Dovtedy však musím uhrať niekoľko dobrých výsledkov,“ zakončil Martin. <pe>

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Andrej Martin