Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Osemnásťročný talent má titul z Viedne. Uberalová vyhrala 7 zápasov

Osemnásťročná slovenská tenistka Petra Uberalová získala vo Viedni svoj druhý seniorský titul z podujatí pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie. Vo finále turnaja ITF Ladies Future Vienna (dotácia 10 000 USD, antuka vonku) zvíťazila nad Češkou Kateřinou Kramperovou 4:6, 6:2, 6:2.

11.08.2013 08:25
Petra Uberalová Foto: ,
Tenistka Petra Uberalová počas prijatia úspešných športovcov u predsedu vlády SR.
debata

V rakúskej metropole hrala zverenkyňa Tibora Tótha aj v kvalifikácii, dosiahla 7 zápasových víťazstiev, získala skalpy krajaniek Lenky Juríkovej a Michaely Pochabovej.

Majsterka Európy do 18 rokov zo sezóny 2012 Uberalová v júli triumfovala dokonca na „25-tisícke“ v nemeckom Darmstadte, z ostatných 14 súbojov v ženskej kategórii nazbierala 13 víťazstiev. Momentálne figuruje na 496. priečke vo svetovom rebríčku WTA.

„Finále sa mi hralo asi najlepšie zo všetkých zápasov. Od kvalifikácie som totiž vždy hrala počas najväčšieho tepla, ale dnes sa príjemne ochladilo. O súperke som vedela, že je to veľká bojovníčka, videla som ju v predchádzajúcich zápasoch. Kramperová hrala nepríjemne a ja som sa usilovala zbierať loptu po lopte. V pondelok cestujem do Innsbrucku na ďalšiu ‚desinu‘,“ uviedla pre agentúru SITA Uberalová.

Semifinalistka nedávnej wimbledonskej štvorhry junioriek Uberalová vlani okrem zisku spomenutého kontinentálneho titulu U-18 vo švajčiarskom Klosterse bola členka tímu SR, ktorý si vybojoval zlato na ME rovnakej vekovej kategórie vo francúzskom Granville (Soisbault/Re­ina Cup).

Členka Slávie Agrofert STU Bratislava na seba upozornila už v sezóne 2008, keď sa presadila na ME do 14 rokov a stala sa európskou Hráčkou roka v danej kategórii, odvtedy opakovane mala zdravotné problémy, ktoré ju priebežne pribrzdili v rozlete. Vlani na jeseň bola po boku Švajčiarky so slovenskými koreňmi Belindy Bencicovej vo finále štvorhry junioriek na newyorských grandslamových US Open.

Cesta Uberalovej za titulom vo Viedni

Kvalifikácia:
1. kolo: voľný žreb
2. kolo: Lusine Avanesianová (Rus.) 6:0, 6:2
3. kolo: Francesca Fusinatová (Tal.) 6:0, 6:1
Hlavná súťaž:
1. kolo: Pia Königová (Rak.) 6:3, 1:6, 6:3
2. kolo: Lenka Juríková (SR) 4:6, 6:2, 2:0 – skreč, Juríková odstúpila
štvrťfinále: Janina Toljanová (Rak.) 6:1, 6:3
semifinále: Michaela Pochabová (SR) 4:6, 6:0, 6:0
finále: Kateřina Kramperová (ČR-3) 4:6, 6:2, 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #Viedeň #Uberalová #turnaj ITF #víťazstvo