Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenisoví tridsiatnici v Paríži postupujú

Čo majú spoločné Roger Federer, David Ferrer a Tommy Haas? Majú dávno po tridsiatke a v piatok bez straty setu vyhrali svoje zápasy na tenisovom Roland Garros v Paríži. Tridsaťjedenročný Federer zdolal francúzskeho rovesníka Juliena Benneteaua 6:3, 6:4, 7:5 a postúpil už do osemfinále.

31.05.2013 23:30
Roger Federer Foto: , ,
Roger Federer.
debata (1)

Sedemnásťnásobný grandslamový šampión dosiahol 899. víťazstvo na hlavnom profesionálnom okruhu a medzi najlepšími šestnástimi v Paríži je už jedenásty raz.

"Som rád, že som nestratil set. Bolo by to zbytočné plytvanie energiou. Mám jej stále dosť na to, aby som sa dostal na turnaji ďaleko,“ cituje švajčiarskeho elegána portál ATP.

Aj ďalší 31-ročný tenista, Španiel David Ferrer, je už v osemfinále. Piaty hráč sveta zdolal krajana Feliciana Lópeza 6:1, 7:5, 6:4 a môže aspoň v duchu osláviť stý víťazný zápas na grandslamovom turnaji.

Tretím do partie tridsiatnikov z tenisovej špičky je Nemec Haas. Štrnásty hráč rebríčka, ktorý začiatkom apríla oslávil už 35. narodeniny, vyprevadil z dvorca Američana Jacka Socka výsledkom 7:6 (3), 6:2, 7:5 a postúpil do 3. kola. Keď Haas v roku 1998 debutoval na parížskej antuke, mal Sock len 5 rokov.

"Nevyzerá na to, že má 35. Je rýchly, údery má precízne a presné. Obyčajný divák ani nepostrehne, že ide o veterána,“ uviedol Sock pre AP. Najstarším víťazom Roland Garros v modernej ére je Španiel Andres Gimeno. V roku 1972 triumfoval ako 34-ročný.

1 debata chyba